Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Το ξεκαρδιστικό Message app που η Apple δεν θέλει να έχετε

https3a2f2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-Message

Σύντομα δεν θα είστε σε θέση να κατεβάσετε ένα από τα πιο έξυπνα Message app.

Ενώ οι νέες εφαρμογές για μηνύματα της Apple (γνωστές ως iMessage) είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του iOS 10, υπάρχει τουλάχιστον μία νέα εφαρμογή της Apple για την οποία η εταιρεία δεν είναι χαρούμενη και γι ‘αυτό και πιθανότατα σύντομα θα την εξαφανίσει από το App Store.

Το Phoneys δημιουργήθηκε από τον προγραμματιστή Adam Howell. Είναι στην πραγματικότητα αρκετά ευφυές. Έρχεται με μια σειρά από αυτοκόλλητα που μοιάζουν με φυσαλίδες μηνυμάτων που έχουν ήδη κάποιες φράσεις όπως «είσαι τόσο έξυπνος», «είσαι ο ήρωάς μου» και «η ομάδα σου είναι καλύτερη από τη δική μου».

Αν απλά επιλέξτε μία από τις φράσεις, το app τις μοιράζεται ως αυτοκόλλητο – μοιάζει με φυσαλίδα μηνυμάτων, αλλά κανείς δεν θα τη νομίσει για τέτοια. Ωστόσο, αν σύρετε το αυτοκόλλητο πάνω από το μήνυμα ενός φίλου στη συνομιλία σας, κολλάει σε αυτή τη φυσαλίδα έτσι ώστε να φαίνεται σαν να πληκτρολόγησαν το μήνυμα οι ίδιοι. Και επειδή η εφαρμογή χρησιμοποιεί την ίδια γραμματοσειρά, το αποτέλεσμα είναι αρκετά πειστικό.

Φυσικά στην Apple δεν αρέσει αυτό, ακόμη και αν ενέκρινε αρχικά το app. Μετά την ανάβαση στην κορυφή των διαγραμμάτων του App Store στις εφαρμογές επί πληρωμή την περασμένη εβδομάδα, η Apple φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τον Howell.

Το θέμα, σύμφωνα με τον δημιουργό του έργου, ήταν η χρήση της γραμματοσειράς Σαν Φρανσίσκο της Apple, η επιλογή των χρωμάτων (η Apple χρησιμοποιεί το μπλε και το πράσινο για την εφαρμογή Μηνυμάτων της), καθώς και την εμπορία του ως app «φάρσας» (ο Howell αρνείται κάτι τέτοιο.)

Αν και είπαν ότι δεν θα αφαιρέσουν την εφαρμογή, ο Howell, λέει ότι εκπρόσωπος της Apple ο οποίος επικοινώνησε μαζί του, είπε ότι είχε μία εβδομάδα «για να αλλάξει ριζικά το app, έτσι ώστε οι φυσαλίδες να μην μοιάζουν σε τίποτα με φυσαλίδες του Messages.» Ο Howell επισημαίνει ότι, ενώ αυτό θα κάνει την Apple χαρούμενη, «θα χαθεί ολόκληρο το πνεύμα του app.»

Ο ίδιος λέει ότι δεν είναι σίγουρος τι θα κάνει. Μια άλλη επιλογή θα ήταν να μην κάνει άλλη ενημέρωση και να επιτρέψει στην Apple να το αφαιρέσει, οπότε όσοι έχουν ήδη πληρώσει για την εφαρμογή θα μπορούσαν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν, αν και δεν θα υπάρξουν περισσότερες ενημερώσεις. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η προθεσμία του Howell πλησιάζει – μέχρι την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου – οπότε αν θέλετε να δοκιμάσετε το app βιαστείτε.

Απλά να ξέρετε ότι αν αγοράσετε την εφαρμογή για $ 0.99 η επένδυσή σας μπορεί να μη διαρκέσει πολύ.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *