ΑρχικήHow ToΜετατρέψτε το Raspberry Pi Zero σε έναν μικροσκοπικό Dongle υπολογιστή

Μετατρέψτε το Raspberry Pi Zero σε έναν μικροσκοπικό Dongle υπολογιστή

Το ultra-portable Raspberry Pi Zero αντιμετωπίζει κάποιες προκλήσεις στο κομμάτι των  ports και της συνδεσιμότητας. Ωστόσο, κάποιος μπορεί να το μετατρέψει σε έναν dongle υπολογιστή για να το συνδέσει απευθείας στο δίκτυο ενός άλλου υπολογιστή μέσω USB.

Μετατρέψτε το Raspberry Pi Zero σε έναν μικροσκοπικό Dongle υπολογιστή

Για να μετατρέψετε το Pi Zero σε κάτι πιο χρήσιμο, όπως για παράδειγμα σε έναν USB dongle υπολογιστή, οι DIYers του N.O.D.E. περιέγραψαν μια απλή και φθηνή hardware τροποποίηση.

Πώς να μετατρέψετε το Raspberry Pi Zero σε έναν μικροσκοπικό Dongle υπολογιστή;

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να κατεβάσετε την τελευταία Raspian image και τη φορτώσετε σε μια κάρτα micro sd.

Επεξεργασία των αρχείων στο root directory:

Τώρα θα πρέπει να πάτε στο root directory της μονάδας δίσκου και να βρείτε δύο αρχεία – cmdline.txt και config.txt.

Ανοίξτε το config.txt, επικολλήστε το ακόλουθο κείμενο στο κάτω μέρος και να αποθηκεύσετε το αρχείο:

dtoverlay=dwc2

Ομοίως, ανοίξτε το cmdline.txt και βρείτε τη λέξη rootwait. Μετά από αυτή, επικολλήστε το ακόλουθο κείμενο:

modules-load=dwc2,g_ether

Τροποποίηση Hardware

hardware-dongle-pc

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την συγκόλληση ενός βύσματος φτιαγμένο για USB με τα USB testpads δεδομένα, το 5v και τα GPIO γειωτές. Για να εξασφαλίσετε τη θέση του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε scrap plastic, να κάνετε τρύπες και να χρησιμοποιήσετε παξιμάδια και μπουλόνια για να το ασφαλίσετε.

Τώρα θα πρέπει να εισάγετε το Pi Zero και να το κουμπώσετε στον υπολογιστή σας. Αυτό θα πρέπει να ενεργοποιήσει το πράσινο φως, σηματοδοτώντας την έναρξη της διαδικασίας εκκίνησης.

Μπορείτε να κάνετε SSH στο Pi χρησιμοποιώντας το raspberry.local ως τοπική διεύθυνση για να ελέγξετε αν τα πράγματα λειτουργούν καλά.

ssh pi@raspberrypi.local

Αυτή η απλή αλλαγή καθιστά το Raspberry Pi Zero πιο χρήσιμο. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι στο Pi, πρέπει απλά να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Εκτός από SSH, μπορείτε να εγκαταστήσετε επίσης και ένα remote desktop client και να χρησιμοποιήσετε το GUI.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω και να βρείτε τον πλήρη οδηγό στο N.O.D.E. Ο οδηγός περιλαμβάνει και οδηγίες για να εγκαταστήσετε τους NDIS drivers αν το Pi σας έχει προβλήματα στην συνομιλία του με το δίκτυο.

[su_youtube url=”https://youtu.be/qbWYUFgLhSU” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS