ΑρχικήinetΔιαγραφή των δεδομένων του WhatsApp από το Facebook ζητά η Γερμανία

Διαγραφή των δεδομένων του WhatsApp από το Facebook ζητά η Γερμανία

[su_heading]O επίτροπος για την Προστασία των Δεδομένων και την Ελευθερία των Πληροφοριών του Αμβούργου , Γιοχάνες Κασπάρ, κάνει λόγο για παράβαση της εθνικής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων, από το Facebook.[/su_heading]

Whatsapp Facebook
Στα τέλη του περασμένου μήνα, η WhatsApp ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να μοιράζεται τους αριθμούς τηλεφώνων και τα δεδομένα ανάλυσης των χρηστών της με τη μητρική της εταιρεία, το Facebook. Η αλλαγή αυτή οδήγησε σε τροποποίηση της πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων της υπηρεσίας του WhatsApp, αποσκοπώντας αφενός σε πιο στοχευμένη διαφήμιση στο δίκτυο και αφαιτέρου στην καταπολέμηση των spam.

Οι χρήστες του WhatsApp δεν υποδέχτηκαν “θερμά” τη νέα αυτή πολιτική και βρήκαν γρήγορα μια λύση που τους επέτρεπε να την παρακάμπτουν εντός 30 ημερών από την εγκατάσταση ή την ενημέρωση της εφαρμογής στα τηλέφωνά τους.

Το WhatsApp είναι μια από τις πιο ασφαλείς εφαρμογές chatting, με κρυπτογράφηση από προεπιλογή και αυτοκαταστροφόμενα μηνύματα, που βεβαιώνουν ότι κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις συνομιλίες μεταξύ των χρηστών. Δεδομένου ότι η εφαρμογή επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, είναι φυσιολογικό οι χρήστες να προβληματίζονται με το μέτρο της ανταλλαγής πληροφοριών με το Facebook.

Φαίνεται όμως ότι οι χρήστες της Γερμανίας δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για αυτό, δεδομένου ότι ο επίτροπος για την Προστασία Δεδομένων κμαι την Ελευθερία των Πληροφοριών του Αμβούργου διέταξε το Facebook να διαγράψει τα δεδομένα των χρηστών που μοιράστηκε με το WhatsApp.

 

Το Facebook δηλώνει πρόθυμο να συνεργαστεί με την Επιτροπή για την επίλυση του ζητήματος

Έκθεση του Reuters αναφέρει ότι το Facebook παραβιάζει το νόμο περί προστασίας των δεδομένων, καθώς οι 35 εκατομμύρια χρήστες του WhatsApp στη Γερμανία δεν παρείχαν σαφή έγκριση για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο υπηρεσιών.

“Μετά την εξαγορά της WhatsApp από το Facebook πριν από δύο χρόνια, και οι δύο πλευρές διαβεβαίωσαν δημοσίως ότι τα δεδομένα δεν θα μοιράζονται”, δηλώνει ο Επίτροπος Johannes Caspar.

“Το γεγονός αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι μόνο παραπλανητικό για τους χρήστες και το κοινό, αλλά συνιστά επίσης παράβαση της εθνικής νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων”, προσθέτει.

Ο επίτροπος τονίζει ότι το Facebook και το WhatsApp είναι ανεξάρτητες εταιρείες που θα πρέπει να επεξεργάζονται τα δεδομένα των χρηστών με βάση τους δικούς τους όρους και προϋποθέσεις.

Το Facebοok εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι η εταιρεία συνεργάζεται με το Αμβούργο για την επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS