ΑρχικήinetΥποβρύχιος drone έτοιμος να κατακτήσει τον ωκεανό

Υποβρύχιος drone έτοιμος να κατακτήσει τον ωκεανό

drone-openrov-trident-5

Οι κυνηγοί θησαυρού και εξερευνητές David Lang και Eric Stackpole δημιούργησαν αυτό που αποκαλούν τον πρώτο υποβρύχιο drone χαμηλού κόστους στον κόσμο.

Πίσω στο 2012, ο Eric είπε στον David για την ύπαρξη χρυσού μέσα σε μια υποβρύχια σπηλιά στην Καλιφόρνια που μόλις είχε αρχίσει να ανακαλύπτεται. Έτσι οι δύο τους, που ήθελαν να γίνουν εκατομμυριούχοι, άρχισαν να σκέφτονται τρόπους εντοπισμού και εξόρυξης του κρυμμένου θησαυρού.

Ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να βουτήξουν αρκετά βαθιά μέσα στο σπήλαιο οι ίδιοι, έτσι αποφάσισαν να δοκιμάσουν ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα (ROV). Αλλά δεν υπήρχε τίποτα στην αγορά που ήταν οικονομικά προσιτό και προσβάσιμο. Έτσι, ο David και ο Eric αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους . Αρχικά έστησαν το OpenROV, μια ανοικτή κοινότητα όπου όλοι οι λάτρεις των ωκεανών και μηχανολογίας θα μπορούσαν να κριτικάρουν τις ιδέες και τα σχέδιά τους και να τους βοηθήσουν να καλυτερεύσουν τα προϊόντα τους. Τελικά κατέληξαν στον Trident.

Ο David Lang δήλωσε ότι ο Trident είναι ένας απλός και προσιτός τρόπος καταδύσεων και εξερεύνησης μέσω drone ενός κόσμου που δεν έχουν δει ποτέ ανθρώπινα μάτια. Με πάνω από το 95 τοις εκατό του ωκεανού ανεξερεύνητο, ο David λέει ότι οι υποβρύχιοι drone όπως αυτός είναι το μέλλον για την επιστημονική έρευνα και τη σοβαρή διερεύνηση.

Όμως το Trident απευθύνεται επίσης στους ερασιτέχνες λάτρεις των ωκεανών εκεί έξω. Ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω ενός smartphone, laptop ή joystick και μπορεί να εξοπλιστεί με ένα ακουστικό VR, προσφέροντας εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. «Πολλοί ήταν εκείνοι που δοκίμασαν το [VR ακουστικού] και έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Η εμπειρία είναι πραγματικά μοναδική και μόνο λίγοι άνθρωποι την έζησαν. Και νομίζω ότι το Trident έχει ως στόχο να φέρει αυτή την εμπειρία σε περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο David.

Το Trident στέλνει ζωντανά βίντεο σε HD σε ένα λεπτό, ουδέτερη πλευστότητα πρόσδεσης μήκους μέχρι 600 πόδια. Ζυγίζει περίπου έξι κιλά και είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει σε ένα σακίδιο. «Πετά σαν ένα μαχητικό τζετ, οπότε αν θέλετε να πάτε βαθιά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι το στρέψετε προς τα κάτω. Ο τρόπος που κινείται πραγματικά ανοίγει πολλές διαφορετικές ευκαιρίες εξερεύνησης.» Μπορείτε να προ-παραγγείλετε το δικό σας προσωπικό υποβρύχιο για $ 1.199.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS