ΑρχικήsecurityΚάποιος εκεί έξω προσπαθεί να ρίξει ολόκληρο το Διαδίκτυο

Κάποιος εκεί έξω προσπαθεί να ρίξει ολόκληρο το Διαδίκτυο

΄ρίξει-ολόκληρο-διαδίκτυο

Κάποιος δοκιμάζει μεθόδους για να ρίξει ολόκληρο το Διαδίκτυο

Φανταστείτε να ξυπνήσετε μια ωραία πρωία, να πιείτε τον καφέ σας και να προσπαθήστε να συνδεθείτε στο Facebook ή το Gmail σας και να ανακαλύψετε ότι δεν μπορείτε! Μπορεί αμέσως να προσπαθήσετε κάνετε ένα tweet γι ‘αυτό, αλλά ούτε το Twitter να είναι διαθέσιμο! Στη συνέχεια, να καλέσετε τους φίλους / συναδέλφους σας και να μάθετε ότι κι εκείνοι αντιμετωπίζουν μια παρόμοια κατάσταση. Μπορεί να μάθετε ότι κανείς δεν είναι σε θέση να μπει σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα! Είναι πιθανό κάτι τέτοιο!

Είναι, σύμφωνα με τον ερευνητή ασφάλειας, Bruce Schneier. Στην πραγματικότητα, ο Schneier λέει ότι κάποιος εργάζεται ήδη στο να ρίξει το Διαδίκτυο. Ο Schneier σε μία έκθεσή του τον περασμένο μήνα, έδειξε ότι οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη βασική υποδομή του Διαδικτύου, βιώνουν μια κλιμακούμενη σειρά συντονισμένων επιθέσεων που φαίνεται να δοκιμάζουν τις άμυνες των πιο κρίσιμων στοιχείων τους.

Με βάση τις μελέτες του, λέει ότι αυτές οι κλιμακούμενες επιθέσεις είναι μόνο η αρχή για την πλήρη επίθεση που θα ρίξει το σύνολο του Διαδικτύου και θα βυθίσει τον κυβερνοκόσμο στο χάος. Αν και ο Schneier έχει εντοπίσει ένα μοτίβο στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το άγνωστο πρόσωπο που κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις. Λέει ότι, με βάση την κλίμακα των επιθέσεων, η πιο πιθανή υπόθεση είναι μία ενιαία μεγάλη μονάδα κάποιου κράτους, με την Κίνα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των υπόπτων.

Ο Schneier λέει ότι ο τελικός στόχος μιας τέτοιας επιχείρησης είναι να επιβάλει μια «παγκόσμια συσκότιση όλων των δικτυακών τόπων και των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ιστοσελίδες.» Παρατηρήσετε ένα μοτίβο στις πρόσφατες , DDoS επιθέσεις που είχαν συγκεκριμένο μέγεθος, αν και τεράστιο. Αυτό που τις διέκρινε ήταν η μεθοδικά κλιμακωμένη φύσης τους. Οι επιθέσεις, έρχονται κατά κύματα, αναγκάζοντας τις εταιρείες να «αποδείξουν τις αμυντικές του ικανότητες για τους εισβολείς.»

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι DDoS επιθέσεις «συνεχίζουν να γίνονται πιο συχνές, επίμονες και περίπλοκες». Ο Schneier, λέει ότι ο άγνωστος επιτιθέμενος δοκιμάζει επίσης μη-DDoS επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών για να πειράξει τις διευθύνσεις του Internet και τη δρομολόγηση.

Ο Graham Templeton από την ExtremeTech αναλύοντας την έρευνα του Schneier, επεσήμανε ότι αυτός που επιδιώκει τέτοιες επιθέσεις πρέπει να έχει ένα εφεδρικό σχέδιο έτοιμο, έτσι ώστε το δικό του δίκτυο στο Internet να μην καταρρεύσει κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας μαζικής επίθεσης. Αυτό που κάνει την Κίνα μια πιθανή υποψήφια για ένα τέτοιο όπλο είναι ότι μαζί με τη Ρωσία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα των συστημάτων που θα αντισταθούν σε κάθε τέτοιου είδους επίθεση. Ο Templeton υποστηρίζει ότι οι δοκιμές αυτές ήταν «γραφτό να γίνουν», για τον ίδιο λόγο που τα έθνη στο παρελθόν έχουν κάνει δοκιμές πυραύλων και πυρηνικών, ως μέσο για την κάμψη της παγκόσμιας εξουσίας, αποδεικνύοντας την ικανότητα να την ανατινάξουν.

Σε περίπτωση που ξυπνήσεις ένα πρωί και να ανακαλύψεις ότι το Διαδίκτυο σε ολόκληρο τον κόσμο έχει καταρρεύσει όπως λέει ο Schneier, ξέρεις ποιον να κατηγορήσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS