ΑρχικήHow ToΌ,τι πρέπει να ξέρετε για το Beta Testing των Android εφαρμογών

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για το Beta Testing των Android εφαρμογών

Σχεδόν όλες οι μεγάλες εφαρμογές στο Android, όπως το Facebook και το WhatsApp, διατηρούν ένα beta κανάλι στο Play Store το οποίο δουλεύει ως ένα δοκιμαστικό περιβάλλον για τις επερχόμενες κυκλοφορίες των εφαρμογών με νέα χαρακτηριστικά και εξελίξεις.

Πάρτε ως παράδειγμα, το χαρακτηριστικό του Voice Mail στο WhatsApp, το οποίο ξεκίνησε πριν από κάποιο καιρό και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο αν έχετε την τελευταία beta έκδοση της εφαρμογής. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία μπορεί να δοκιμάσει τις νέες κυκλοφορίες της με μια κλειστή ομάδα, χωρίς το φόβο του να κυκλοφορήσει μια έκδοση που μπορεί να είναι χαλασμένη και να καταλήξει σε αρνητικά σχόλια. Από την άλλη πλευρά, οι ενθουσιώδης χρήστες της τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν νωρίτερα πρόσβαση σε αποκλειστικές λειτουργίες πριν αυτές γίνουν διαθέσιμες σε όλους.

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για το Beta Testing των Android εφαρμογών

Έτσι, εάν θέλετε και εσείς να αποκτήσετε νωρίτερα πρόσβαση σε αυτές τις beta εφαρμογές, θα σας δείξουμε τον τρόπο να το καταφέρετε σε οποιοδήποτε Android. Ωστόσο, ένα πράγμα για το οποίο θα πρέπει είστε ενήμεροι είναι ότι αυτά τα beta builds μπορεί να έχουν σφάλματα που θα μπορούσαν ακόμα και να καταστρέψουν κάποιες συσκευές και αυτός είναι ο λόγος που αποκαλείται test playground. Έτσι, ενώ μπορείτε να πάρετε τα καινούργια cool χαρακτηριστικά πριν από όλους τους άλλους, υπάρχει μια πιθανότητα τα πράγματα να μην πάνε και τόσο καλά σε ορισμένες συσκευές.

Βρείτε εφαρμογές που έχουν ένα Beta Channel

Κάποιους μήνες πριν, για την εύρεση εφαρμογών με beta κανάλια, ένας χρήστης χρειαζόταν να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα ή την Google+ σελίδα για να μάθει για την beta έκδοση της εφαρμογής.

Ωστόσο, πρόσφατα, μια ιστοσελίδα που ονομάζεται Testing Catalogue έγινε διαθέσιμη, όπου ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα τις εφαρμογές που έχουν ένα beta κανάλι και έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει (opt-in) για να λαμβάνει τις ενημερώσεις. Δεν υπάρχει επιλογή αναζήτησης στην ιστοσελίδα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Google Site: Search technique για να βρείτε την beta σελίδα της εφαρμογής εύκολα.

facebook-beta

Μόλις μεταφερθείτε στη σελίδα περιγραφής της εφαρμογής, κάντε κλικ στην επιλογή Get Opt-in, η οποία θα ανοίξει τη σελίδα προγραμματιστικών δοκιμών στο Play Store. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Become a Tester» και αυτό είναι όλο! Μέσα στα επόμενα 30 λεπτά, θα πάρετε το beta app από το Play Store με τα νέα χαρακτηριστικά του.

become-a-tester

Beta Εφαρμογές: Πώς διαφέρουν από τις συνήθεις εφαρμογές

Οι beta εφαρμογές μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που χρησιμοποιείτε ή ακόμη και να έχουν μία εντελώς ενημερωμένη διεπαφή. Για τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες μόνο στο Beta Channel, κάντε αργότερα μια αναζήτηση στο Play Store για να τις βρείτε, αφού είστε πια μέλος της testing κοινότητας. Όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει, αυτές οι beta εφαρμογές μπορεί να κρασάρουν σε μερικές από τις συσκευές και αν πρόκειται γι’ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις beta δοκιμές, χρησιμοποιώντας την ίδια Play Store invite σελίδα. Μόλις γίνει αυτό, απεγκαταστήστε την εφαρμογή και εγκαταστήστε την ξανά από το Play Store μετά από μερικές ώρες.

Διαχείριση των Beta εφαρμογών στο Play Store

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την Play Store App σελίδα εφαρμογών στην Android συσκευή σας για να παρακολουθείτε αυτές τις beta εφαρμογές. Πρόσφατα, η Play Store εφαρμογή ενημερώθηκε για να συμπεριλάβει την Beta ενότητα, η οποία απαριθμεί όλες τις beta εφαρμογές στις οποίες έχετε εγγραφεί. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο να βρείτε σε ποιες beta εφαρμογές έχετε εγγραφεί.

play-store-beta-3

play-store-beta-1

Αν κατεβείτε προς τα κάτω στη σελίδα, θα έχετε και τη δυνατότητα να εγκαταλείψετε το Beta Program χρησιμοποιώντας την ίδια την εφαρμογή.

play-store-beta-2

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS