ΑρχικήsecurityΟ admin του Dark Web παιδικής πορνογραφίας site, Playpen, ένοχος!

Ο admin του Dark Web παιδικής πορνογραφίας site, Playpen, ένοχος!

Ένα αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε τον Steven W. Chase, 57, της Νάπολης, της Φλόριντα, ένοχο για τη διαχείριση του Playpen, το μεγαλύτερο Dark Web portal παιδικής πορνογραφίας.

Οι πράκτορες του FBI συνέλαβαν τον Chase στις 19 Φεβρουαρίου 2015, μετά τη λήψη μιας πληροφορίας για την ιστοσελίδα από συναδέλφους πράκτορες επιβολής του αλλοδαπού δικαίου το Δεκέμβριο του 2014.

Οι ανακριτές επιβολής του νόμου ανακάλυψαν ότι η Tor-based ιστοσελίδα έτρεχε σε έναν web server με εσφαλμένες ρυθμίσεις που διέρρευσε την πραγματική IP διεύθυνσή του. Οι πράκτορες του FBI εντόπισαν την IP σε μια web hosting εταιρεία των ΗΠΑ και, χρησιμοποιώντας τα οικονομικά της στοιχεία, βρήκαν και συνέλαβαν τον Chase.

Ο admin του Dark Web παιδικής πορνογραφίας site, Playpen, ένοχος!

Το FBI, στη συνέχεια, μετακίνησε την Playpen ιστοσελίδα σε ένα δικό του κέντρο δεδομένων και συνέχισε τη λειτουργία του από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου του 2015.

Οι πράκτορες του FBI φιλοξένησαν κακόβουλο πρόγραμμα στον server που, μετά τη μόλυνση του υπολογιστή του επισκέπτη, θα έκανε ping στους διακομιστές του FBI με λεπτομέρειες για την πραγματική IP του χρήστη και άλλες πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα και η τοποθεσία του.

Όταν έκλεισε, το Playpen είχε πάνω από 215.000 χρήστες και φιλοξενούσε 23.000 σεξουαλικές εικόνες και βίντεο από μικρά παιδιά έως και νήπια.

Πάνω από 100.000 Playpen χρήστες επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα από τη στιγμή που το FBI πήρε τον έλεγχο. Αξιωματούχοι του FBI δήλωσαν ότι κατάφεραν να μολύνουν και να πάρουν στοιχεία για πάνω από 1.300 Playpen χρήστες. Ο οργανισμός μοιράστηκε αυτά τα ευρήματα και με άλλες υπηρεσίες επιβολής νόμου σε όλο τον κόσμο και κατηγόρησε 137 υπόπτους στις ΗΠΑ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιπαράθεση στις ΗΠΑ, λόγω του τρόπου που το FBI έσπασε την ανωνυμία των Playpen χρηστών και τη μυστικότητα γύρω από το κακόβουλο λογισμικό που είχε χρησιμοποιηθεί. Πολλοί ύποπτοι κατηγορούνται σε αυτή την υπόθεση, προσπαθώντας την απόρριψη των αποδείξεων επειδή το FBI δεν θέλει να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για να συγκεντρώσει τις αποδείξεις του.

Ο Chase περιμένει ακόμα την απόφαση για μία κατηγορία για συμμετοχή σε επιχείρηση εκμετάλλευσης παιδιών, μία για την εμπλοκή του σε διαφήμιση παιδικής πορνογραφίας, τρεις κατηγορίες για μεταφορά παιδικής πορνογραφίας και μια για την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε, επίσης, ότι πρέπει να χάσει το σπίτι του και οποιαδήποτε άλλα χρηματικά κέρδη προέρχονται από την εγκληματική του δραστηριότητα .

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Playpen συν-διαχειριστής, Michael Fluckiger, 46, του Πόρτλαντ, της Ιντιάνα και ο συντονιστής David Lynn Browning, 47, του Wooton, του Κεντάκι, ομολόγησαν την ενοχή τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS