ΑρχικήsecurityProject Zero | Κερδίστε μέχρι και $ 200.000 χακάροντας το Android OS

Project Zero | Κερδίστε μέχρι και $ 200.000 χακάροντας το Android OS

Η Google ξεκίνησε ένα νέο hacking διαγωνισμό, που ονομάζεται The Project Zero Prize. Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στη διασφάλιση του Android λειτουργικού συστήματος ανακαλύπτοντας κρίσιμα σφάλματα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μόνο τα exploits που μπορούν να παραβιάσουν τα Android τηλέφωνα από απόσταση, χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του θύματος είναι αποδεκτά. Ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού θα πάρει ένα έπαθλο των $200.000.

Project Zero Κερδίστε μέχρι και $ 200.000 χακάροντας το Android OS

Οι γίγαντες της τεχνολογίας είναι γνωστό ότι τρέχουν bug hunting προγράμματα, κατά καιρούς, που υπόσχονται να ανταμείψουν τους ερευνητές ασφαλείας. Ωστόσο, παρά τα προγράμματα ανταμοιβής, πολλά μοναδικά και κρίσιμα σφάλματα ανακαλύπτονται σε διάφορους hacking διαγωνισμούς. Έτσι, προκειμένου να ενθαρρύνει τους κυνηγούς bug, η Google έχει ξεκινήσει το δικό της διαγωνισμό με όνομα The Project Zero Prize.

Το Project Zero εστιάζει κυρίως στο Android για να ανακαλυφθούν κρίσιμα ελαττώματα πριν κάποιο κακόβουλοι χρήστες τα εκμεταλλευτούν. Πολύ συχνά οι εισβολείς επιτυγχάνουν απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα για Android συσκευές γνωρίζοντας μόνο τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου. Ο διαγωνισμός στοχεύει να περιοριστούν τέτοια περιστατικά.

Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα κερδίσει το ποσό των $200.000, ακολουθούμενο από το δεύτερο βραβείο που θα είναι $100.000. Το τρίτο βραβείο των $50.000 θα δοθεί σε πρόσθετες νικητήριες συμμετοχές. Ακόμη, οι νικητές του διαγωνισμού θα προσκληθούν να γράψουν μια καταχώριση στο Project Zero Blog της Google.

Τα Android exploits που θα στοχεύουν με επιτυχία το Android Nougat στα Nexus 5Χ και 6P είναι αποδεκτά για το διαγωνισμό. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ξεκινήσουν μόνο με τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail του στόχου.

Η δομή του Project Zero διαγωνισμού είναι λίγο διαφορετική από τους άλλους διαγωνισμούς. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναφέρουν τα σφάλματα στο Android issue tracker και να το χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των 6 μηνών του διαγωνισμού.

Όταν η Google επιλέξει τους νικητές, την ευπάθεια και την exploit τεχνική που χρησιμοποιήθηκε θα τα δημοσιοποιήσει.

Η Google στοχεύει να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες πάνω στο πώς λειτουργούν τα σφάλματα και να εμπνεύσει τους ερευνητές ασφαλείας να κάνουν το Android οικοσύστημα ασφαλέστερο. Επομένως, αν σας ενδιαφέρει ο Project Zero hacking διαγωνισμός της Google, μη χάνετε ούτε λεπτό και στρωθείτε στη δουλειά!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS