ΑρχικήsecurityΗ Seagate μηνύεται από το δικό της προσωπικό!

Η Seagate μηνύεται από το δικό της προσωπικό!

Οι εργαζόμενοι της Seagate μηνύουν την εταιρεία αφότου ένα από τα στελέχη της έπεσε θύμα phishing απάτης και έστειλε τα φορολογικά τους στοιχεία σε κυβερνο-εγκληματίες, νωρίτερα φέτος.

Οι εργαζόμενοι που επηρεάστηκαν ενώθηκαν και κατέθεσαν μήνυση ταξικής δράσης εναντίον της Seagate. Η μήνυση κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνια στις 14 Απριλίου, αλλά μόλις πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα.

Η Seagate μηνύεται από το δικό της προσωπικό!

Τον περασμένο Μάρτιο, ένα στέλεχος της Seagate έλαβε ένα παραποιημένο (spoofed) email που έμοιαζε σαν να ήρθε από τον Διευθύνων Σύμβουλο (CEO) της Seagate, ζητώντας για ένα μεγάλο αριθμό W-2 φορμών, για τους παλιούς και τους παρόντες εργαζομένους της εταιρείας.

Το στέλεχος επισύναψε τα δεδομένα πάνω από 10.000 εργαζομένων στο email και απάντησε χωρίς να ελέγξει εκ νέου την πηγή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λίγες μέρες αργότερα, ο υπάλληλος ανακάλυψε ότι είχε εξαπατηθεί και η εταιρεία ξεκίνησε την αποστολή επιστολών κοινοποίησης σε όλο το προσωπικό που επηρεάζονταν από το περιστατικό.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που λήφθηκαν από το The Register, οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στο περιστατικό αναφέρουν ότι οι πληροφορίες που κλάπηκαν κατά το περιστατικό χρησιμοποιήθηκαν για φορολογική απάτη.

Ορισμένοι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι χρειάστηκε να πληρώσουν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν προσπάθειες αποπειρών φοροδιαφυγής. Άλλοι φοβούνται ότι το ίδιο θα συμβεί και σε αυτούς. Οι εργαζόμενοι τώρα ζητούν έναν δικαστή για οικονομικές αποζημιώσεις για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τον Μάρτιο, η Seagate προσέφερε στους εργαζόμενους που επηρεάστηκαν μια διετή συνδρομή στην ProtectMyID υπηρεσία της Experian, με έξοδα της εταιρείας.

Οι δικηγόροι του κολοσσού προσπαθούν τώρα για την απόρριψη της αγωγής, με την αιτιολογία ότι η εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη για τις πράξεις των online εγκληματιών. Οι εργαζόμενοι απαιτούν πλήρη δίκη με ενόρκους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS