ΑρχικήsecurityΤα Chromebooks με νέα χαρακτηριστικά για καλύτερη ασφάλεια!

Τα Chromebooks με νέα χαρακτηριστικά για καλύτερη ασφάλεια!

Η Google ενισχύει την ασφάλεια των Chromebooks της με νέα χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από τις Android συσκευές, όπως ένα scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων και ένα PIN για ξεκλείδωμα που θα απλουστεύσει τις διαδικασίες ελέγχου ταυτότητας του χρήστη, χωρίς να αποδυναμωθεί η ασφάλεια.

Από προεπιλογή, όταν οι χρήστες του Chrome OS κλειδώνουν τις συσκευές τους, μπορούν να τις ξεκλειδώσουν πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού τους στο Google.

Τα Chromebooks με νέα χαρακτηριστικά για καλύτερη ασφάλεια!

Εάν ο χρήστης είναι συνειδητοποιημένος σχετικά με την ασφάλεια του λογαριασμού του, πιθανόν να χρησιμοποιεί έναν μακρύ και σύνθετο κωδικό πρόσβασης. Εάν ένα Chromebook έχει ρυθμιστεί να κλειδώνει μόνο του ή αν ο χρήστης κλειδώνει το φορητό υπολογιστή του σε τακτική βάση, το να πληκτρολογεί έναν μεγάλο κωδικό πρόσβασης κάθε φορά, καταντά λίγο ενοχλητικό.

Σύμφωνα με μια δέσμευση στον πηγαίο κώδικα του Chrome OS που εντοπίστηκε από τους δημοσιογράφους στο Chrome Unboxed, τα μελλοντικά Chromebooks μπορεί σύντομα να διαθέτουν ένα scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα έκανε το ξεκλείδωμα της συσκευής πολύ πιο απλό, αλλά παράλληλα και πιο ασφαλές.

Η ενημέρωση του Chrome OS εντοπίστηκε στο Gru, τον baseboard κώδικα της επερχόμενης σειράς των “Kevin” Chromebooks.

Οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων υποστηρίζονται αυτή τη στιγμή σε όλα τα σύγχρονα smartphones και tablets, είναι εξαιρετικά εύκολοι στη χρήση και έχουν αγαπηθεί από τους χρήστες τους.

Το χαρακτηριστικό είναι τόσο δημοφιλές και ζητείται τόσο πολύ αυτές τις μέρες που η Acer πρόκειται να ενσωματώσει έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο touchpad της επερχόμενης Swift 7 σειράς laptop, γι’ αυτό είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από μια προσωρινή μανία.

Η δεύτερη ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια, που παρατηρήθηκε στον επερχόμενο πηγαίο κώδικα του Chrome OS από την OMG!Chrome, είναι η προσθήκη ενός PIN pad στην οθόνη κλειδώματος που μπορεί να αντικαταστήσει την είσοδο του κωδικού πρόσβασης του Google λογαριασμού ή να δουλεύει παράλληλα.

chromebo%ce%bfks-pin-pad

Η Google άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό το χαρακτηριστικό στις αρχές Αυγούστου και PIN pad είναι ήδη διαθέσιμο για τους Chrome OS Canary και Chrome OS Developer Channel χρήστες.

Ακριβώς όπως και στο τηλέφωνό σας, το PIN pad χρησιμοποιεί έναν τετραψήφιο κωδικό για να αντικαταστήσει τον κωδικό πρόσβασης του Google λογαριασμού σας όταν ξεκλειδώνετε ένα Chromebook.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS