ΑρχικήbusinessΗ Intel κάνει τη McAfee ως αυτόνομη εταιρεία για $ 3.1 εκατομμύρια

Η Intel κάνει τη McAfee ως αυτόνομη εταιρεία για $ 3.1 εκατομμύρια

Η Intel ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Intel Security (πρώην McAfee) στην TPG, μια επιχείρηση επενδύσεων των ΗΠΑ.

Η Intel θα προμοτάρεται ξεχωριστά από το τμήμα της Intel Security ως μια νέα αυτόνομη εταιρεία με αρχική αξία $ 4,2 δισεκατομμύρια.

Η Intel θα λάβει $3,1 δισεκατομμύρια από την TPG και θα κρατήσει το 49 τοις εκατό των μετοχών μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η TPG θα λάβει την πλειοψηφία των μετοχών του 51 τοις εκατό και θα επενδύσει άλλο $1,1 δις στη νέα εταιρεία, η οποία θα επιστρέψει ξανά στο ΜcAfee.

Η Intel κάνει τη McAfee ως αυτόνομη εταιρεία για $ 3.1 εκατομμύρια
Η Intel δήλωσε ότι ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Intel Security, Chris Young, μαζί με την υπάρχουσα διοικητική ομάδα θα συνεχίσουν να διατηρούν τους ρόλους τους στη νέα εταιρεία.

“Η νέα εταιρεία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, που θα ασχολείται καθαρά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο “, δήλωσε η Intel, στο επίσημο δελτίο τύπου της. Τα τρέχοντα δυνατά σημεία της Intel Security περιλαμβάνουν endpoint και cloud προϊόντα ασφάλειας.

Η Intel αγόρασε τη McAfee από το δημιουργό της, τον χαρισματικό John ΜcAfee και τους συνεργάτες του, για $7.680.000.000 τον Ιανουάριο του 2011. Η Intel μετονόμασε την εταιρεία σε Intel Security στις αρχές του 2014, μετά από αρκετές συναντήσεις του McAfee με την επιβολή του νόμου στο Μπελίζ και τη Γουατεμάλα που είχαν αρχίσει να βλάπτουν τη ΜcAfee επωνυμία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο John ΜcAfee μήνυσε την Intel για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος της ΜcAfee σε μια νέα εταιρεία που διαχειρίζεται, υποστηρίζοντας ότι η Intel δεν χρησιμοποιεί πια το εμπορικό σήμα και ότι αυτό είναι το πραγματικό του όνομα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS