ΑρχικήinetΝέα wearables για κατοικίδια βοηθούν να τα «κατασκοπεύετε»!

Νέα wearables για κατοικίδια βοηθούν να τα «κατασκοπεύετε»!

fitbark-1-537x402-κατοικίδια-wearables

Η Whistle, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, «παντρεύει το GPS και την ευεξία του κατοικιδίου σε ένα κολάρο»

Καθώς το μέγεθος της τεχνολογίας συνεχώς συρρικνώνεται, οι wearable συσκευές έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς, από τα iPods μέχρι τα fitbits. Ωθούμενες από την Quantified Self (QS) και το gamification, οι παγκόσμιες αποστολές wearable συσκευών αναμένεται να φθάσουν τα 110 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το τέλος του 2016. Τα wearables κατοικιδίων αξίζουν αυτή τη στιγμή ένα δισεκατομμύριο $ 2.62 (US $ 1.990.000.000) το χρόνο στην παγκόσμια αγορά και αναμένεται να αυξηθούν.

Οι συσκευές αυτές επιτρέπουν την επιτήρηση και την παρακολούθηση των κατοικιδίων μέσω συσκευών όπως τα Pod 2, Buddy, WÜF και είναι αρκετά χρήσιμες σε ιδιοκτήτες που λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι λόγω δουλειάς. Η παρακολούθηση του ρυθμού καρδιακής συχνότητας και του ύπνου (Inupathy, PetPace) επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να γνωρίζουν πότε το ζωάκι τους κοιμάται, παίζει, ή ακόμα περιπλανιέται πολύ μακριά (π.χ. DogTelligent).

Μπορούν να κατεβάσουν μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που βλέπει μέσα από εμπόδια, όπως έπιπλα, για να εντοπίζουν το κατοικίδιο ζώο τους. Ή μπορούν να καταγράφουν και αντιπροσωπευτικά να βιώνουν την κίνηση του ζώου τους εξ αποστάσεως μέσω wearable κάμερας. Παρατηρώντας τις συνήθειες και τις συμπεριφορές του θα μπορούν να κατανοήσουν πολύ καλύτερα τη διάθεση και το χαρακτήρα του.

Τα wearables κατοικιδίων και τα συστήματα παρακολούθησης, εμπλέκονται επίσης σε μια ηθική φροντίδας και επιτήρησης. Προέρχονται από μια επιθυμία για φροντίδα που θα δεσμεύει τις παράδοξες έννοιες του περιορισμού και της κηδεμονίας. Πράγματι, η σχέση μας με τα κατοικίδια ζώα είναι συχνά γεμάτη ασάφεια. Τα κατοικίδια ζώα ανήκουν τόσο στη φύση όσο και στον πολιτισμό, είναι ενστικτώδη αλλά και κοινωνικά, και ιδιοκτησία και σύντροφοι ταυτόχρονα. Υπάρχει λοιπόν ανάγκη για «προσεκτική επιτήρηση».

Ο όρος «προσεκτική επιτήρηση» αναφέρεται στη συναισθηματικό μας δεσμό με τα κατοικίδια, την προστατευτική ανησυχία και την αγάπη μας γι’αυτά.

Αλλά πρέπει επίσης να είναι μια «προσεκτική» πρακτική, όσον αφορά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα. Καθώς όλο και περισσότερο τα κατοικίδιά μας συμμετέχουν στο Gamification και την ποσοτικοποίηση της καθημερινής μας ζωής, θα πρέπει να προβληματιστούμε σχετικά με την σχέση μεταξύ της ανησυχίας και του ελέγχου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS