ΑρχικήHow ToMattermost - Ένα εναλλακτικό Open Source Slack που θα αγαπήσετε

Mattermost – Ένα εναλλακτικό Open Source Slack που θα αγαπήσετε

Το Slack κατέχει την κορυφή ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων που βοηθούν τις ομάδες με τον συντονισμό και τον προγραμματισμό. Αποτελεί σημείο κλειδί όσον αφορά την υποδομή και την τεχνολογία πληροφοριών που κατέχει τόσο στην ανάπτυξη όσο και στη λειτουργικότητας. Μια από τις μεγαλύτερες και πιο κρίσιμες πτυχές του να δουλεύεις σε μια ομάδα είναι η επικοινωνία και εκεί είναι που το Slack, και τώρα το Mattermost, έρχονται να λάμψουν.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση όπου θα θέλαμε έναν καλύτερο τρόπο για συντονίσουμε την ομάδα μας. Συμβαίνει πολύ συχνά τόσο στους φοιτητές όσο και στους επαγγελματίες. Κεντρικά κανάλια επικοινωνίας είναι το κλειδί για να οδηγηθεί μια ομάδα προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάποιοι χρησιμοποιούν τις ομάδες του Facebook για να το πετύχουν, αλλά αυτό δεν καλύπτει πάντοτε το πλήρες φάσμα των απαιτήσεων επικοινωνίας ενός project.

Mattermost - Ένα εναλλακτικό Open Source Slack που θα αγαπήσετε

Το Mattermost είναι μια χαρακτηριστική, πλούσια πλατφόρμα επικοινωνίας. Είναι ανοικτού κώδικα, επεκτάσιμη μέσω plugins και είναι έτσι φτιαγμένη για να έχει ανοχή σε σφάλματα, πράγμα απαραίτητο για οτιδήποτε σχετίζεται με IT. Το Mattermost έχει ως στόχο να εξαλείψει τον ανταγωνισμό, δηλαδή το Slack, με την υποστήριξη όλων των Slack addons και των plugins τρίτων με πολύ μικρή παραμετροποίηση, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερο τον έλεγχο στα χέρια των χρηστών και των συντηρητών.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων του Mattermost υποστηρίζει τη μορφοποίηση εμπλουτισμένου κειμένου, ήχου, βίντεο και άλλων συνημμένων. Αυτό φέρνει ένα νέο επίπεδο customization στην ανταλλαγή μηνυμάτων που κατά κανόνα δεν εμφανίζονται στην επαγγελματική κοινότητα. Με τη δυνατότητα δημιουργίας διαφόρων καναλιών συνομιλίας, με την υποστήριξη πολύγλωσσων χαρακτήρων και συνομιλίας one-on-one , το Mattermost μοιάζει να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας ομάδας οποιουδήποτε μεγέθους.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει την αρχειοθέτηση και την αναζήτηση, με έμφαση στις ετικέτες (hashtags) και τα ονόματα, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα είστε σε θέση να βρείτε το αρχείο ή το σύνδεσμο ακόμη και μήνες αργότερα. Όλο αυτό σε συνδυασμό με το open source και την ισχυρή PostgreSQL βάση δεδομένων στο back-end παρέχει ισχυρές επιλογές όσον αφορά την αποθήκευση και τις λύσεις για backup.

Το καλύτερο όλων, υπάρχουν και multi-platform clients για Windows και Mac, Android και iOS, καθώς και ένα web client.

Το Slack μπορεί να κοστίσει πολύ λίγο σε μια μικρή εταιρεία, αν ήθελε κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά, όμως το Mattermost κάνει ότι μπορεί το Slack αλλά και περισσότερα!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS