ΑρχικήinetTo Facebook διαγράφει την επίσημη ExtraTorrent σελίδα

To Facebook διαγράφει την επίσημη ExtraTorrent σελίδα

Το Facebook αφαίρεσε την επίσημη σελίδα του ExtraTorrent. Το κοινωνικό δίκτυο έλαβε αυτά τα μέτρα απέναντι στο ExtraTorrent μετά από επανειλημμένες καταγγελίες από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, το Facebook απενεργοποίησε τους λογαριασμούς των χρηστών που αλληλεπιδρούσαν με την Facebook σελίδα.

To Facebook διαγράφει την επίσημη ExtraTorrent σελίδα

Όταν το KickassTorrents έπεσε, σύντομα αποκαλύφθηκε πως η Apple και το Facebook βοήθησαν στην κατέβασμα της ιστοσελίδας. Φαίνεται, λοιπόν, το Facebook να λαμβάνει μέτρα εναντίον και μιας άλλης διαβόητης torrent ιστοσελίδας αφαιρώντας την επίσημη σελίδα της από το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τελευταίες δηλώσεις, το κοινωνικό δίκτυο λαμβάνει τέτοια μέτρα εναντίον του ExtraTοrrent μετά από πολλές καταγγελίες από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων.

Είναι γνωστό ότι το Facebook λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της πειρατείας και αφαιρεί τους συνδέσμους που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα από την ιστοσελίδα της. Ακολουθώντας αυτή την πολιτική, το Facebook έχει επανειλημμένα επισημάνει (flagged) την ExtraTοrrent Facebook σελίδα για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Πρόσφατα, είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της σελίδας.

Το Facebook, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Μετά τη διαγραφή της επίσημης σελίδας του ExtraTοrrent, που έχει δεκάδες χιλιάδες likes, το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο μπλόκαρε και πολλές σελίδες fans του. Ο διαχειριστής του ExtraTοrrent, SaM λέει ότι το Facebook απενεργοποίησε ακόμα και τα προφίλ των χρηστών που είχαν διάδραση με την ExtraTorrent σελίδα.

Το TF γράφει ότι αν και η ExtraTorrent σελίδα δεν μοιραζόταν κανέναν παραβατικό σύνδεσμο, έκανε μια λίστα με τα URLs και τους επίσημους mirrors της ιστοσελίδας. Πιθανόν, αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει την οργή του Facebook.

extratοrrents.cc-ban-facebook

Το Facebook πρόσθεσε, επίσης, έναν υποχρεωτικό έλεγχο ασφαλείας για τους χρήστες του που προσπαθούν να μοιραστούν ExtraTorrent συνδέσμους στο προφίλ τους. “Μπορεί ένας σύνδεσμος που μοιράζεστε να ανασφαλής. Αν μπορείτε, παρακαλώ καταργήσετε αυτό το σύνδεσμο”, προσθέτει το Facebook.

Επομένως, μετά την αφαίρεση των KickassTorrents και Torrentz.eu, πιστεύετε ότι το ExtraTorrent είναι ο επόμενος αποδιοπομπαίος τράγος στα μάτια της κυβέρνησης;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS