Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Το Hitler Ransomware μολύνει τους πάντες, όχι μόνο τους Εβραίους!

Πριν από δύο ημέρες, ο AVG ερευνητής ασφαλείας, Jakub Kroustek, ανακάλυψε μια παραλλαγή ενός ransomware με πραγματικά ένα πρωτότυπο όνομα, Hitler Ransomware (εντάξει στην πραγματικότητα Ransonware -δεν μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο) που διαγράφει τα αρχεία σας.

Το Hitler Ransomware μολύνει τους πάντες, όχι μόνο τους Εβραίους!

Η Hitler ransomware μόλυνση συμβαίνει όταν ο χρήστης κάνει διπλό κλικ σε ένα μολυσμένο binary. Σύμφωνα με το Bleeping Computer, το αρχείο εγκαθιστά ένα batch αρχείο στο σύστημα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια εγκαθιστά τρία αρχεία με τα ονόματα firefox32.exe, ErOne.vbs και chrst.exe.

Το Firefox32.exe αντιγράφεται στο φάκελο εκκίνησης για να εξασφαλιστεί η εκκίνηση του ransomware με κάθε εκκίνηση του υπολογιστή. Το ErOne.vbs δείχνει ένα σφάλμα όταν ο χρήστης κάνει κλικ στο αρχικό εκτελέσιμο, κάνοντάς τον πιστεύει ότι το αρχείο περιέχει ένα σφάλμα. Το Chrst.exe είναι το πραγματικό ransomware, το οποίο εμφανίζει το σημείωμα για λύτρα στην οθόνη του χρήστη, ξεκινά τη διαδικασία κρυπτογράφησης και ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης μίας ώρας.

Το Hitler Ransomware θα κρυπτογραφήσει τα αρχεία του χρήστη και, επίσης, θα διαγράψει τις αρχικές τους καταλήξεις. Όταν το χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης φτάσει στο μηδέν, το αρχείο chrst.exe θα αρχίσει να κρασάρει θεαματικά, προκαλώντας μια Windows BSOD (Blue Screen of Death).

Όταν ο υπολογιστής επανακάμψει από την BSOD ή ο χρήστης κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή, θα δει ότι το Hitler Ransomware διέγραψε όλα τα αρχεία στο φάκελο προφίλ του χρήστη.

Ως malware αναλυτής του Bleeping Computer, ο Lawrence Abrams επισημαίνει, βασιζόμενος στα σχόλια του πηγαίου κώδικα που βρέθηκαν στο batch αρχείο, ότι το Hitler ransomware φαίνεται να είναι προϊόν ενός γερμανόφωνου προγραμματιστή.

Αυτή η αντίληψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι το Hitler ζητά τα λύτρα σε Ευρώ. Στην πραγματικότητα, το ransomware ζητά τον κωδικό μιας Vodafone κάρτας τηλεφωνίας των € 25.

«Αυτό ransomware φαίνεται να είναι μια παραλλαγή για δοκιμές», γράφει ο Abrams. «Ελπίζω ότι αυτό δεν πρόκειται για τον πραγματικό κώδικα που ο προγραμματιστής του ransomware σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, εάν πάει live.»

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα YouTube βίντεο επιδεικνύοντας την ransomware διαδικασία μόλυνσης του Hitler, με την ευγενική χορηγία του Σέρβου ερευνητή ασφάλειας, GrujaRS.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *