ΑρχικήHow ToΠώς να αποφύγετε να γίνετε Script Kiddie;

Πώς να αποφύγετε να γίνετε Script Kiddie;

Script Kiddie είναι κάποιος που έχει βασικές πληροφορίες για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά στερείται τη γνώση ή την επιθυμία να ανακαλύψει και να εκμεταλλευτεί/patchάρει τρύπες ασφαλείας χωρίς τη χρήση εργαλείων που έχουν γραφτεί από καλύτερους χάκερ. Ένα Script Kiddie συνήθως χρησιμοποιεί εργαλεία που δεν διαθέτουν τις υποκείμενες έννοιες της ασφάλειας ενός υπολογιστή.

Πώς να αποφύγετε να γίνετε Script Kiddie;

Οι Script Kiddies θεωρούνται ευρέως ανώριμοι, τεμπέληδες και σίγουρα όχι χάκερ. Το να θεωρείται κανείς Script Kiddie δεν είναι θετικό μιας και δεν κερδίζει οποιαδήποτε αναγνώριση από την κοινότητα των hacker.

Βήμα 1: Μάθετε μια γλώσσα προγραμματισμού σε βάθος.

Οι χάκερ συνήθως προτιμούν τις C ή C ++, ωστόσο εσείς αποφασίζετε τη γλώσσα που θα μάθετε. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις γλώσσες με την “κακή φήμη”, όπως η Visual Basic. Οι Batch ή VBScript δεν μετράνε ως γλώσσες προγραμματισμού, δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προγραμμάτων, καθώς δεν χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν ένα πρόγραμμα.

Βήμα 2: Κατανοήστε τον τρόπο λειτουργίας των λειτουργικών συστημάτων.

Μπείτε στη διαδικασία να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα λειτουργικά συστήματα (όπως για παράδειγμα το Kernel). Απαιτήστε από τον εαυτό σας μια σε βάθος κατανόηση του πώς λειτουργούν τόσο τα Windows όσο και το Linux.

Βήμα 3: Μην απειλείτε ότι θα χακάρετε ανθρώπους που σας νευριάζουν.

Θα σας κάνει να φαίνεστε μικροπρεπείς και ανώριμοι. Προτιμήστε λογικές συζητήσεις, αντί απλώς να προσπαθείτε να καταστρέψετε κάποιον. Ακόμα κι αν δεν «κερδίσετε» τη διαμάχη, θα έχει τελειώσει χωρίς να φανείτε ανώριμοι.

Βήμα 4: Μην προωθείται τον εαυτό σας.

Αυτό ισχύει για κάθε είδους χόμπι ή δουλειά. Ακόμα και αν είστε καλοί σε αυτό που κάνετε, μην λέτε συνεχώς σε όλους πόσο ικανοί είστε στον προγραμματισμό της Assembly ή για το ότι πόσο καλά καταλαβαίνετε πώς επιτυγχάνεται η υπερχείλιση του buffer.

Βήμα 5: Μην πέσετε θύμα κακόβουλων χάκερ.

Μην πέσετε στην παγίδα της black-hat hacking κοινότητας, γνωστή και ως “malicious hackers”. Μπορούν να σας χακάρουν πρώτοι για το δικό τους κέρδος, για να εισβάλουν στη ζωή των ανθρώπων που νοιάζεστε ή απλά για να ψυχαγωγηθούν. Όχι μόνο είναι παράνομο να χακάρετε υπολογιστές άλλων ανθρώπων, αλλά αν σας πιάσουνε επ’ αυτοφώρω μπορεί να υπάρχει μια θέση στη φυλακή για εσάς και αργότερα θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια δουλειά με κάθε είδους επαφή με υπολογιστές. Οι εταιρείες δεν θέλουν κάποιον που έχει ένα ιστορικό hacking με κακόβουλη πρόθεση. Χρησιμοποιήστε τις ικανότητές σας για να βοηθήσετε ανθρώπους και υπάρχουν τόσες πολλές πραγματικά, φοβερές θέσεις εργασίας για ηθικούς χάκερ.

Βήμα 6: Αντισταθείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε εργαλεία χωρίς να καταλαβαίνετε τη λογική τους.

Τα hacking εργαλεία μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν, αλλά τα περισσότερα από αυτά διερευνώνται από τις εταιρίες που αυτά εκμεταλλεύονται και ως εκ τούτου δεν δουλεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν έχετε κατανοήσει τις βασικές έννοιες των προγραμμάτων και των λειτουργικών συστημάτων και μετά με αυτή τη γνώση, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας exploits.

Βήμα 7: Διευρύνετε τα ενδιαφέροντά σας και κρατήστε μια ενεργή κοινωνική ζωή.

Αυτό δεν σχετίζεται πραγματικά με τους Script Kiddies, αλλά οι hackers κατά γενικό κανόνα συχνά απορροφούνται με διάφορα projects τους στους υπολογιστές, οπότε φτάνουν σε σημείο να αγνοούν τους φίλους τους -ή απλά δεν κάνουν φίλους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS