ΑρχικήsecurityBitcoin Wallets αφαιρέθηκαν από το Apple App Store μετά από αναφορά

Bitcoin Wallets αφαιρέθηκαν από το Apple App Store μετά από αναφορά

Η Apple παρενέβη και αφαίρεσε οκτώ iOS Bitcoin wallet εφαρμογές που φαινόταν ύποπτες και ορισμένοι χρήστες τις κατηγόρησαν ότι έκλεψαν τα κεφάλαιά τους.

Οι εφαρμογές είναι οι GreenAddress, Simple Bitcoin Wallet, Simple Bitcoin Wallet ™, GreenBits Bitcoin Wallet, Bitcoin Wallet, Bitcoin Armory Wallet, Blockchain – Offline Bitcoin Wallet και BitcoinCore – Bitcoin Wallet.

Bitcoin Wallets αφαιρέθηκαν από το Apple App Store μετά από αναφορά

Ένας υπάλληλος της Breadwallet ανακάλυψε αυτές τις εφαρμογές αφού διαπίστωσε ότι κάποιος είχε χρησιμοποιήσει το εικονίδιο και τον τίτλο της εταιρείας του για να δημιουργήσει μια ψεύτικη εφαρμογή η οποία πλασάρεται ως επίσημη iOS εφαρμογή της Breadwallet.

“Μια ψεύτικη Βreadwallet εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον ίδιο τίτλο και εικονίδιο με την πραγματική Βreadwallet τα κατάφερε κατά τη διαδικασία αξιολόγησης της Apple και προστέθηκε στο App Store στις 29 Ιουλίου”, έγραψε στο Reddit ο υπάλληλος χρησιμοποιώντας το όνομα breadwallet_dan. “Αναλάβαμε αμέσως δράση και την αφαιρέσαμε, αν και κάποιοι χρήστες που έλαβαν κατά λάθος την ψεύτικη εφαρμογή ανέφεραν ότι τα κεφάλαιά τους κλάπηκαν μέσω αυτής.”

Αφότου ανέφερε τον ψεύτικο Breadwallet κλώνο, έψαξε και στο iOS App Store για παρόμοια ψεύτικα προϊόντα που μιμούνται την επίσημη εφαρμογή της εταιρείας και έτσι ανακάλυψε τις οκτώ εφαρμογές που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Όλες αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούσαν τμήματα του Breadwallet πηγαίου κώδικα ή οπτικά σημάδια προσπαθώντας να μπερδευτούν οι απλοί χρήστες και να την περάσει για το πρωτότυπο, σε μια προφανή προσπάθεια να ξεγελάσουν και να εξαπατήσουν τους χρήστες.

Δεν είναι σαφές εάν αυτές οι εφαρμογές κατέληξαν να κλέβουν κεφάλαια, αλλά είναι σχεδόν σαφές ότι οι άνθρωποι πίσω από αυτά τα προφανή ψεύτικα προϊόντα δεν σκέπτονταν το συμφέρον του χρήστη.

Οι ψεύτικες εφαρμογές είναι ένα μεγάλο πρόβλημα τόσο για την Apple όσο και για τη Google. Τη Δευτέρα, ο κατασκευαστής antivirus, Dr.Web, προειδοποίησε τους χρήστες ότι κάποιος ανέβασε δύο ψεύτικες εφαρμογές Dr.Web στο iTunes.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS