ΑρχικήrapidalertΟ RootPhantom εκθέτει τον kiddie κώδικα της Lizard Squad

Ο RootPhantom εκθέτει τον kiddie κώδικα της Lizard Squad

Πριν από μερικές ώρες ο Root Phantom (‏@RootPhantom) έκανε ένα tweet εκθέτοντας τα script kiddies της Lizard Squad. Ο Root Phantom, ο gray hat χάκερ που φαίνεται να παίρνει την ευθύνη για το εν λόγω συμβάν, φαίνεται να οδηγήθηκε στην εν λόγω ενέργεια από την “αγανάκτησή” του για τον κάθε έφηβο που θεωρεί τον εαυτό του hacker!

Ο RootPhantom εκθέτει τον kiddie κώδικα της Lizard Squad

Τα Lizard Squad και PhantomSquad είναι γνωστά hacking groups που κατά καιρούς έχουν εκθέσει κωδικούς διαφόρων υπηρεσιών. Η πιο πρόσφατη διαρροή που μάλιστα δημοσιοποιήθηκε άμεσα από το SecNews, αφορά τους Lizard Squad και την πρόσφατη DDOS επίθεσή της στο HamsterOrg. Ωστόσο, το γεγονός ότι πρόκειται για script kiddies φαίνεται να αγανάκτησε τον gray hat χάκερ RootPhantom, ο οποίος αποφάσισε να εκθέσει τα scripts της Lizard Squad στο Twitter profile του κάνοντας και εύστοχα σχόλια δίπλα στον κώδικα.

kiddie script

Είναι γνωστό ότι το “επάγγελμα” του hacker έχει την τάση να γοητεύει τον κόσμο πόσο μάλλον νέους που η έννοια του χάκερ για εκείνους έχει ταυτιστεί με τον Mr Robot. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όπως θα έλεγε και ένας γνώστης του αντικειμένου εκ των έσω.

Για να γίνει κανείς hacker – και όχι απλά να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του ρίχνοντας σελίδες και δοκιμάζοντας τις ικανότητές του (και την ελαστικότητα των θεσμών) – χρειάζεται προσπάθεια, διάβασμα, επιμονή και σίγουρα ένα ηθικό κίνητρο για να ξεκινήσεις. Ένας χάκερ μπορεί να χρειαστεί να “περπατήσει” σε σκοτεινά μονοπάτια και πρέπει μέσα από όλη αυτή τη δοκιμασία να προστατεύσει τον εαυτό του πάνω από όλα. Πώς μπορείς, λοιπόν, να λέγεσαι χάκερ (WhiteHat, ή ακόμα και BlackHat) χωρίς να ξέρεις να προστατευτείς πλήρως από μία “ισχυρή” επίθεση προς το άτομό σου;

ISIS-hackers-warfare

Φανταζόμαστε ότι τέτοιου είδους ερωτήματα είχε και ο @RootPhantom στο μυαλό του κατά της διάρκειας της έκθεσης κώδικα που πραγματοποίησε! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο @RootPhantom φαίνεται να διαθέτει υψηλή γνώση και να την χρησιμοποιεί στοχοθετώντας τα “κακώς κείμενα” του hacking community.

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν επιπλέον πληροφορίες για το γεγονός.Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας, για να μην χάσετε καμία εξέλιξη επάνω στο θέμα!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS