ΑρχικήinetΟι Dashlane και Google ενώνονται για το OpenYOLO security project

Οι Dashlane και Google ενώνονται για το OpenYOLO security project

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή για τους κωδικούς σας (password manager), η εμπειρία στο Android της Google δεν είναι πάντα και η καλύτερη. Ορισμένες εφαρμογές σας επιτρέπουν να συνδέεστε γρήγορα, ενώ άλλες χρονοτριβούν ακόμα και με τις καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας.

Η Dashlane, μια από τις αγαπημένες μας σε αυτό το χώρο, ένωσε τις δυνάμεις της με την Google για να προσπαθήσουν να διορθώσουν αυτό το θέμα. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν, μόλις χθες, ένα API που ονομάζεται OpenYOLO (σε μια προσπάθεια να είναι κάτι έξυπνο: You Only Login Once) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους προγραμματιστές για την απλοποίηση του app sign-in για όσους χρησιμοποιούν password managers.

Οι Dashlane και Google ενώνονται για το  OpenYOLO security project

Με την υλοποίηση του API, οι προγραμματιστές μπορούν να επιτρέπουν στις Android εφαρμογές τους να επικυρώνουν τα διαπιστευτήριά τους αν είναι αποθηκευμένα στο εσωτερικό της Dashlane ή σε κάποιον άλλο password manager που συμψωνεί με το πρότυπο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα πρέπει να πηγαίνετε συνεχώς στον password manager σας για να πάρετε τις πληροφορίες που θέλετε ή να ψάχνετε τα στοιχεία εισόδου σας.

Σε μια δήλωσή της, η Dashlane είπε επίσης ότι ελπίζει το έργο να προχωρήσει και «πέρα από τις συσκευές Android», έτσι ώστε να είστε σε θέση να έχετε την ομαλή εμπειρία σύνδεσης και σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Η Dashlane είπε ότι συνεργάζεται και με άλλες password manager εταιρείες σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Δεδομένου ότι η προσπάθεια αυτή είναι στα πρώτα της στάδια θα μπορούσε να περάσει λίγο ο καιρός πριν δούμε κάποιο όφελος, αλλά οτιδήποτε εξομαλύνει τη διαδικασία της δημιουργίας και εισαγωγής κωδικών πρόσβασης είναι ευπρόσδεκτο.

Οι επιπτώσεις σε μας: Αν η Dashlane και η Google πάρουν την υποστήριξη των LastPass, 1Password και άλλων αντίστοιχων υπηρεσιών, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την απλούστερη μέθοδο σύνδεσης στις αγαπημένες μας εφαρμογές. Παρόλα αυτά, το καλύτερο σχέδιο είναι και πάλι να χρησιμοποιείτε έναν password manager για να κρατάτε τα πάντα ασφαλή και προσιτά.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Android οικοσύστημα, επισκεφθείτε το Greenbot.com.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS