ΑρχικήinetΤο GhostMail τερματίζει τη λειτουργία του | Ποιά είναι η αιτία;

Το GhostMail τερματίζει τη λειτουργία του | Ποιά είναι η αιτία;

Το GhostMail, ένα κρυπτογραφημένο chat και μια υπηρεσία email που εδρεύει στην Ελβετία, ανακοίνωσε ότι σταματάει τη λειτουργία του για τους απλούς χρήστες από την 1η Σεπτεμβρίου, 2016, για να μπορέσει να επικεντρωθεί στην επιχειρηματική αγορά.

Αν και αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, δεδομένου ότι οι εταιρείες συχνά στοχεύουν για πελάτες τους τις επιχειρήσεις, η διατύπωση της ανακοίνωση του GhostMail έκανε πολλούς να παρατηρήσουν αυτή του την στροφή προς τις επιχειρήσεις.

Το GhostMail τερματίζει τη λειτουργία του | Ποιά είναι η αιτία;

Η εταιρεία ονομάζει αυτή της την κίνησή της προς τον τομέα των επιχειρήσεων μια «στρατηγική απόφαση» κυρίως επειδή «ο κόσμος έχει αλλάξει προς το χειρότερο» και δεν θέλει να «αναλάβει τον κίνδυνο του να προσφέρει την εξαιρετικά ασφαλή υπηρεσία της σε λάθος ανθρώπους

Αυτό που οι ιδιοκτήτες του GhοstMail μπορεί να εννοούν είναι ότι δεν είναι απόλυτα άνετοι με τους εγκληματίες που χρησιμοποιούν το δίκτυό τους για να διαπράττουν εγκλήματα.

Ανώνυμοι και ασφαλείς πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το GhostMail ή το Protonmail έχουν βρεθεί πολλές φορές σε ransomware σημειώματα, με τους απατεώνες να ζητούν από τα θύματα να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω μίας από αυτές τις υπηρεσίες για να λάβουν τα στοιχεία πληρωμής.

Ομοίως, hacking ομάδες εκβιάζουν εταιρείες με DDoS επιθέσεις ή απειλούν για την απελευθέρωση  ιδιωτικών δεδομένων, κλεμμένων κατά τη διάρκεια παραβιάσεων δεδομένων χρησιμοποιούν, και αυτές, τις GhοstMail και Protonmail υπηρεσίες.

Ως εκ τούτου, για να βρίσκονται στην ασφαλή πλευρά των πραγμάτων, οι διαχειριστές του GhostMail αποφάσισαν να στραφούν εξ’ ολοκλήρου με τον τομέα των επιχειρήσεων, όπου οι πιθανότητες να χτυπήσουν οι αρχές τις πόρτες τους και να τερματίσουν τους servers τους είναι πολύ, πολύ μικρότερες.

ghοstmail-email

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS