ΑρχικήsecurityTo Pokemon Go οδηγεί παιδιά κοντά σε σπίτια παιδεραστών?

To Pokemon Go οδηγεί παιδιά κοντά σε σπίτια παιδεραστών?

536f989215b31312e14cc3b9f8672ca5e995bd489c93bb6c54622a31627205fb_1-Pokemon

Το δημοφιλές παιχνίδι Pokemon Go, ακούσια προσελκύει τους νεαρούς παίκτες του σε κάποια τέρατα της πραγματικής ζωής, όπως αναφέρει μια γερουσιαστής στη Νέα Υόρκη. Με άλλα λόγια, το παιχνίδι θα μπορούσε κατά λάθος να δώσει εύκολη πρόσβαση στους παιδεραστές σε νέα θύματα.

Οι γερουσιαστές Jeffrey Klein, Westchester County και Diane Savino, ζητούν νέα νομοθεσία για την ασφάλεια των παιδιών από τα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας, συμπεριλαμβανομένου του Pokemon Go. Ο Klein θέλει να περάσει ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στους εγγεγραμμένους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων να έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι, ώστε να μην προσπαθούν να δελεάσουν τους νεαρούς παίκτες στα σπίτια τους με την πρόφαση να πιάσουν σπάνια Pokemon. Η Sivano έχει συμμαχήσει με τον Klein στην προσπάθεια να εισαγάγει και να περάσει το νομοσχέδιο.

Μια έκθεση που ονομάστηκε «Προστασία των παιδιών μας: Πώς το Pokemon Go και άλλα παιχνίδια εκθέτουν τα παιδιά σε παιδεραστές» αποκάλυψε ότι τα χαριτωμένα πλάσματα του παιχνιδιού εμφανίζονται μπροστά από σπίτια εγγεγραμμένων δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων σε όλη την πόλη.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι 73 από τις 100 διευθύνσεις δραστών σεξουαλικών αδικημάτων ήταν μέσα σε περιοχή που υπήρχε στοιχείο σχετικό με το Pokemon Go. Οι ερευνητές επισκέφθηκαν τα σπίτια των δραστών και βρήκαν ότι τα Pokemon εμφανίζονταν εκεί το 57 τοις εκατό των φορών.

Το παιχνίδι για κινητά, χρησιμοποιεί την κάμερα και τις GPS λειτουργίες ενός smartphone για να ταυτίσει τον πραγματικό κόσμο με τα ψηφιακά πλάσματα. Επίσης πολλά Pokestops ή γυμναστήρια ήταν τοποθετημένα κοντά σε σπίτια καταδικασθέντων για παιδεραστία.

Οι παίκτες του παιχνιδιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ένα “δέλεαρ” σε PokeStop για να προσελκύσουν χαρακτήρες Pokemon σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Η μελέτη ωστόσο δεν βρήκε ότι οι δράστες ήταν αυτοί που τοποθέτησαν στοιχεία Pokemon Go κοντά στα σπίτια τους.

Ο Klein και η Savino έχουν ορκιστεί να θεσπίσουν νομοθεσία που θα αναγκάζει τους λεγόμενους gamemakers «επαυξημένης πραγματικότητας», να αφαιρέσουν τους χαρακτήρες από περιοχές κοντά σε παραβάτες και θα είναι παράνομο για τους παιδεραστές να παίξουν τα παιχνίδια.

Ο λογαριασμός τους θα απαγορεύει στους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων να έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια όπως το Pokemon Go και θα απαγορεύσει οποιαδήποτε χαρακτηριστικά του παιχνιδιού να εμφανίζονται σε απόσταση 100 ποδιών από τις κατοικίες των δραστών σεξουαλικών αδικημάτων.

Ο κατασκευαστής του Pokemon GO, Niantic Labs, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS