ΑρχικήsecurityΠαραβίαση δεδομένων στα Disney Playdom φόρουμ

Παραβίαση δεδομένων στα Disney Playdom φόρουμ

Η Disney ανακοίνωσε την Παρασκευή μέσα από μια δήλωση στην ιστοσελίδα της ότι έκλεισε τα  Playdom Forums αφού εντοπίστηκε παραβίαση δεδομένων στις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, στις 12 Ιουλίου έμαθε ότι ένας εισβολέας είχε παραβιάσει τους διακομιστές playdomforums.com στις 9 Ιουλίου και, στη συνέχεια, στις 12 Ιουλίου.

Παραβίαση δεδομένων στα Disney Playdom φόρουμ

Τα  Playdom Forums είναι τα επίσημα φόρουμ της Disney Interactive για παιχνίδια όπως το Star Wars: Commander, Marvel: Avengers Alliance (ΜΑΑ), Marvel: Avengers Alliance Mobile (mMAA) και Disney Hidden Worlds (HW).

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του φόρουμ, πάνω από 355.000 είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα.

Η Disney ανέφερε ότι ο εισβολέας είχε πρόσβαση σε τμήματα του διακομιστή που του επέτρεψαν να κλέψει δεδομένα χρηστών, όπως ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης.

Επιπλέον, ο εισβολέας κατάφερε να διαφύγει με τις IP διευθύνσεις των χρηστών που χρησιμοποιήθηκαν για να εγγραφούν στο site. Ευτυχώς για τους χρήστες που επηρεάζονται, η Disney δεν αποθηκεύει οποιαδήποτε άλλη προσωπική πληροφορία, όπως IP διευθύνσεις ή αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Η εταιρεία ήρθε σε επαφή με αρχές και έκλεισε τα φόρουμ, ενώ διερευνά την παραβίαση. Τα Playdom Forums έτρεχαν στο vBulletin forum software και ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν (Internet Archive snapshot), το φόρουμ φαινόταν να τρέχει στην παλιά v4 πλατφόρμα, που θεωρούνταν ανασφαλής.

dsn-playdom-forums-data-breach

Η Disney ανακοίνωσε ότι ακύρωσε όλους τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών και ξεκίνησε νέα φόρουμς με καλύτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Δύο ξεχωριστά φόρουμ έχουν διατεθεί για τους παίκτες της Marvel Avengers Alliance και Star Wars Commander.

Αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο εάν τα Playdom Forums θα επιστρέψουν ή η εταρεία θα συνεχίσει με τα ξεχωριστά Forums που έχουν συσταθεί μέχρι στιγμής.

Καθώς η επαναχρησιμοποίηση κωδικών είναι ένα κοινό θέμα μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου, η Disney συνιστά ότι όλοι οι χρήστες του Playdom που επαναχρησιμοποιούν τον κωδικό πρόσβασής τους και σε άλλες πλατφόρμες, να προχωρήσουν με μια ενημέρωση των κωδικών τους στους εν λόγω λογαριασμούς για να αποφύγουν τυχόν προβλήματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS