ΑρχικήHow ToΝα πώς πρέπει να φορτίζετε το smartphone σας, σύμφωνα με την επιστήμη

Να πώς πρέπει να φορτίζετε το smartphone σας, σύμφωνα με την επιστήμη

6570ce6109f3145f14c559c5d6f9fc48_XL-μπαταρία

Ένα κοινό πρόβλημα που εξακολουθεί να υφίσταται για όλα τα smartphones είναι ότι η μπαταρία τελειώνει πολύ γρήγορα. Μετά βίας κρατάει μία ολόκληρη ημέρα.

Ενώ μερικοί από εμάς κατηγορούμε τους εαυτούς μας ότι δε φορτίζουμε το smartphone μας με το σωστό τρόπο, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που έχουν μια βαθιά ριζωμένη αντίληψη ότι είναι καλύτερα να τα φορτίζουμε όταν έχουν σχεδόν κλείσει από μπαταρία, λες και η φόρτιση smartphones για λίγη ώρα θα μπορούσε να προκαλέσει μακροχρόνιες βλάβες στις μπαταρίες τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς , οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων στα smartphones μας είναι ευαίσθητες στις δικές τους εκδοχές «στρες». Και αυτό θα μπορούσε να είναι επιζήμιο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone σας.

Αν θέλετε να κρατήσετε μπαταρία του smartphone σας σε άριστη κατάσταση και να σταματήσετε να ανησυχείτε για το πόσο κρατάει, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αλλάξετε.

Μην το αφήνετε στην πρίζα όταν είναι πλήρως φορτισμένο

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το να αφήνουμε το smartphone μας στην πρίζα είναι κακό για την μπαταρία σε μακροπρόθεσμη βάση. Μόλις το smartphone σας είναι πλήρως φορτισμένο και βρίσκεται στο 100%, λαμβάνει επιπλέον φόρτιση όσο είναι στην πρίζα. Έτσι η μπαταρία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής πίεσης, υψηλής έντασης, η οποία μειώνει την απόδοσή της.

Φροντίστε να είναι δροσερό

Οι μπαταρίες των smartphone είναι τόσο ευαίσθητες στη θερμότητα που η ίδια η Apple προτείνει να αφαιρείτε τις θήκες από το iPhone, όταν το φορτίζετε. “Αν παρατηρήσετε ότι η συσκευή σας ζεσταίνεται όταν τη φορτίζετε, αφαιρέσετε τη θήκη της.” Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το smartphone σας καλύπτεται όταν είστε κάτω από τον καυτό ήλιο. Αυτό θα διασφαλίσει την υγεία της μπαταρίας σας.

Προσπαθήστε να μη το φορτίζετε στο 100 τοις εκατό

Μη φορτίζετε τη συσκευή στο 100% όταν δεν χρειάζεται. Δεν είναι απαραίτητο να είναι πλήρως φορτισμένη, ούτε και επιθυμητό. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να μην φορτίζεται πλήρως, επειδή η υψηλή τάση δυσκολεύει την μπαταρία και την καταστρέφει μακροπρόθεσμα. Εάν θέλετε το smartphone σας να είναι φορτισμένο όλη ημέρα, αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό. Ωστόσο, θα είναι εντάξει, αν το φορτίζετε όποτε μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φορτίστε το smartphone σας όποτε μπορείτε

Μην περιμένετε μέχρι η μπαταρία του smartphone σας να τελειώσει για να το φορτίσετε. Το να το φορτίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει την απόδοση της μπαταρίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να φορτίσετε το smartphone σας όταν χάνει το 10 τοις εκατό της μπαταρίας του, θα ήταν το καλύτερο σενάριο.

Αυτό όχι μόνο κρατάει μπαταρία του smartphone σας στη βέλτιστη απόδοση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά επίσης τη διατηρεί σε υψηλά επίπεδα ολόκληρη την ημέρα. Επιπλέον σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε εφαρμογές που κανονικά καταναλώνουν πολύ μπαταρία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS