ΑρχικήsecurityΕίναι το Deer.io ένας παράδεισος για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο;

Είναι το Deer.io ένας παράδεισος για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο;

Η εταιρία κυβερνο-ασφάλειας, Digital Shadows, δημοσίευσε μια έκθεση σε βάθος που κατηγορεί το Deer.io, μια building πλατφόρμα από τη Ρωσία, για το ότι υποθάλπει τα online καταστήματα πολλών κυβερνο-εγκληματιών.

Η εταιρεία λέει ότι έχει βρει πολλά καταστήματα που πουλάνε παράνομα εμπορεύματα και  όλα φιλοξενούνται μέσω της πλατφόρμας του.

Είναι το Deer.io ένας παράδεισος για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο;

Το πιο διαβόητο, από όλα τα ονόματα των πελατών, είναι το Tessa88, ένας από τους hackers που βρέθηκε στη μέση των πρόσφατων MySpace και το LinkedIn παραβιάσεων δεδομένων.

Εκτός από το κατάστημα του Tessa88, η Digital Shadows λέει ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν τα Deer.io καταστήματα για να πουλήσουν social media bots για spam και ενίσχυση του αριθμού των followers, εκτεθειμένους και κλεμμένους λογαριασμούς social media και μια κατηγορία που περιλαμβάνει τα πάντα, από τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέχρι Uber διαπιστευτήρια.

Η Digital Shadows ισχυρίζεται ότι το Deer.io είναι μόνο μία από τις πολλές υπηρεσίες που εξαπλώνονται από το Dark Web στο Open Internet, το λεγόμενο “one-stop-shop” για κάθε είδους εγκληματία του κυβερνοχώρου.

Ρίχνοντας, λοιπόν, μια ματιά στο Deer.io με ανοιχτό μυαλό και αγνοώντας την έκθεση της Digital Shadows, όταν κοιτάς την πλατφόρμα, μπορείς να δεις μόνο μια ρωσική έκδοση των Wix και Shopify.

Οι διαχειριστές του site δεν μπορεί να είναι ένοχοι για το τι κάνουν οι χρήστες ή τουλάχιστον αυτή είναι μία από τις αρχές που διατηρούν τα Facebook και Twitter, ακόμη και αφότου αποδείχθηκε ότι ISIS τρομοκράτες είχαν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους.

Η Digital Shadows, ωστόσο, έχει μια αντίθετη άποψη. Οι εμπειρογνώμονες της εταιρείας ισχυρίζονται ότι έχουν δει τις διαφημίσεις για το Deer.io σε γνωστά υπόγεια hacking και cyber-crime φόρουμ, όπως τα Xeksek, AntiChat, Zloy και Exploit.

Τα υπόγεια hacking φόρουμ είναι γνωστά για το ότι διαφημίζουν τους εγκληματίες, συνήθως προωθώντας άλλα cyber-crime προϊόντα και υπηρεσίες.

deep web advert

Όταν ρεπόρτερ ρώτησε την Digital Shadows για άλλους συνδέσμους και προς άλλους cyber-crime δικτυακούς τόπους που φιλοξενούνται στο Deer.io, η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει οποιονδήποτε άλλο σύνδεσμο πέρα από το Tessa88 κατάστημα.

Εάν και δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την παρουσία οποιωνδήποτε άλλων εγκληματικών καταστημάτων στο Deer.io αυτή τη στιγμή, βρήκαμε αποδείξεις σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι οι απατεώνες έχουν χρησιμοποιήσει αυτή την υπηρεσία στο παρελθόν για εγκληματικές δραστηριότητες.

Tessa88 katastima

Ο περίφημος Guccifer 2.0 χάκερ που ανέλαβε την ευθύνη για το χακάρισμα των διακομιστών του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ και αργότερα εξέθεσε τα δεδομένα onlline, είχε χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα WordPress.com για να διαρρεύσει τα κλεμμένα δεδομένα.

Κανείς ποτέ δεν αποκάλεσε το Automattic, μια «εταιρεία που αγαπά το έγκλημα στον κυβερνοχώρο», αλλά ούτε αυτό σημαίνει ότι το Deer.io είναι εντελώς αθώο. Η διαφορά είναι ότι ποτέ δεν θα δείτε διαφημίσεις για το WordPress.com σε hacking φόρουμ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS