ΑρχικήHow ToΑφαιρέστε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές των Windows 10 με το CCleaner!

Αφαιρέστε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές των Windows 10 με το CCleaner!

Κατά το μεγαλύτερο μέρος, τα Windows 10 έχουν κάνει την απεγκατάσταση πολύ εύκολη, αλλά όχι κατά γενικό κανόνα. Μερικές από τις ενσωματωμένες εφαρμογές της Microsoft φαίνεται να είναι αδύνατον να αφαιρεθούν. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τις αφαιρέσετε. Απλά τα Windows δεν σας δείχνουν με σαφήνεια το πώς.

Αφαιρέστε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές των Windows 10 με το CCleaner!

Αλλά πριν τις αφαιρέσετε, αναρωτηθείτε πόσο σίγουροι είστε ότι δεν τις θέλετε πια. Πρόκειται για μικρά προγράμματα που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο αποθήκευσης ή CPU πόρους.

Και δεν χρειάζεται να τα αφαιρέσετε απλά για να τα βγάλετε από το μυαλό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα κρύψετε. Στο μενού Έναρξη, κάντε δεξί κλικ στο πλακίδιο της ανεπιθύμητης εφαρμογής και επιλέξτε Ξεκαρφίτσωμα από την Έναρξη.

unpin-windows 10

Μόλις το κάνετε, δεν θα τις βλέπετε στο μενού Έναρξη και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τους πόρους του Διαδικτύου για την ενημέρωση ειδήσεων, που ενδεχομένως δεν σας ενδιαφέρουν κιόλας. Για να τις ξαναβρείτε θα πρέπει να ανοίξετε όλες τις Εφαρμογές.

Εντάξει, κατάλαβα. Δεν τις θέλετε κρυφές. Τις θέλετε εκτός του υπολογιστή σας. Εξάλλου, όλο και κάτι θα καταναλώνουν.

Μερικές -όπως οι News, Money, Get Office εφαρμογές- μπορούν να απεγκατασταθούν με τον κλασσικό τρόπο. Απλά κάντε δεξί κλικ στο πλακίδιό τους, επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε την επιλογή σας επιλέγοντας εκ νέου «Απεγκατάσταση».

uninstall-windows 10

Αλλά αυτό δεν λειτουργεί με όλες. Κάντε δεξί κλικ στα Films & TV, Groove Music ή People και θα δείτε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κατάργησης της εγκατάστασης.

Γι’ αυτές, χρησιμοποιήστε το CCleaner της Piriform. Η δωρεάν έκδοση βοηθάει.

Μόλις έχετε το πρόγραμμα έτοιμο, επιλέξτε Εργαλεία–> Κατάργηση εγκατάστασης. Στη συνέχεια, επιλέξτε την ανεπιθύμητη εφαρμογή και κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση.

ccleaner

Ένα πρόγραμμα των Windows 10 που δεν θα βρείτε στη λίστα του CCleaner είναι ο Edge. (Είμαι τόσο κοντά να σας πω ότι δεν μπορείτε να τον απεγκαταστήσετε.) Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ορίσετε ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης ως προεπιλογή και να τον ξεκαρφιτσώσετε από τη γραμμή εργασιών σας και από το μενού Έναρξη. Μετά από αυτό δεν θα σας ξαναενοχλήσει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS