ΑρχικήinetΗ NVIDIA Quadro P6000 είναι το πιο ισχυρό GPU που έγινε ποτέ

Η NVIDIA Quadro P6000 είναι το πιο ισχυρό GPU που έγινε ποτέ

44-696x392-Nvidia

Η Nvidia ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη νέα κάρτα γραφικών της, Quadro P6000, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία, χρησιμοποιεί το «ταχύτερο GPU στον κόσμο».

Η κάρτα γραφικών απευθύνεται σε σχεδιαστές που ασχολούνται με πολύπλευρες απομιμήσεις, από παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας μέχρι μοντέλα μηχανικής.

Με βάση την νέα αρχιτεκτονική γραφικών Pascal της Nvidia, η Quadro P6000 χρησιμοποιεί ένα GPU με 3840 πυρήνες επεξεργασίας. Μπορεί να φτάσει τα 12 TeraFLOPS (TFLOPS) της υπολογιστικής απόδοσης, που σημαίνει ότι είναι δύο φορές πιο γρήγορη από αυτή της προηγούμενης γενιάς.

Η νέα πλατφόρμα για σχεδιαστές, καλλιτέχνες και animators αποκαλύφθηκε από την Nvidia στο συνέδριο SIGGRAPH Graphics Technology που πραγματοποιήθηκε στο Anaheim της Καλιφόρνια. Η εταιρεία λέει ότι το νέο workstation GPU και οι νέες βελτιώσεις στο λογισμικό θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες να εργάζονται πιο γρήγορα και με περισσότερη δημιουργικότητα.

Προκειμένου να βοηθήσει τους VR προγραμματιστές να παράγουν εφαρμογές οι οποίες θα συνδυάζουν 4K βίντεο και βίντεο 360, η Nvidia ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία πακέτων VRWorks’ 360 video software. Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα το Nvidia Optix 4, την τελευταία έκδοση του κινητήρα GPU ray-tracing της για τη δημιουργία εξαιρετικά ρεαλιστικών εικόνων και την προσθήκη επιτάχυνσης γραφικών στο mental ray renderer. Οι καλλιτέχνες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να εργαστούν με σκηνές έως και 64 gigabytes με λεπτομέρεια.

«Συχνά οι καλλιτέχνες μας εργάζονται με 50GB ή και μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων», λέει ο Steve May, ο προϊστάμενος τεχνολογίας της Pixar. «Η ικανότητα να απεικονιστούν σκηνές αυτού του μεγέθους δίνει στους καλλιτέχνες μας τη δυνατότητα να πάρουν δημιουργικές αποφάσεις πιο γρήγορα. Ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τα όρια της Pascal και αναμένουμε ότι τα οφέλη στην εργασία μας θα είναι τεράστια.»

Οι κάρτες γραφικών Quadro αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμες από ολοκληρωτές συστημάτων και μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS