ΑρχικήsecurityΗ έρευνα της EUIPO

Η έρευνα της EUIPO

Το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πνευματικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) εδώ και λίγους μήνες ερευνά και συντάσσει μια αναφορά σχετικά με τις μεθόδους και τις τακτικές που χρησιμοποιούνται από τους παραβάτες των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (IPR ).

EUIPO
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι παραβάτες των πνευματικών δικαιωμάτων συχνά χρησιμοποιούν domain squatting, το Tor network , το BitTorrent και το Bitcoin για να κάνουν τη δουλειά τους.
Εκτός από το άμεσο χρηματικό κέρδος από την πώληση πλαστού υλικού, οι παραβάτες βγάζουν πρόσθετα κέρδη από την πώληση διαφημίσεων από τις δημοφιλείς αλλά παράνομες ιστοσελίδες τους.
Η αναφορά και τα πορίσματά της θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία της μελλοντικής νομοθεσίας για την προστασία IP ή για να ενισχυθεί η ισχύουσα νομοθεσία με νέες τροποποιήσεις. Η EUIPO παραθέτει την ακόλουθη λίστα με τις τακτικές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη της IPR ή της κατάχρησης.

  • Open Internet Marketing Misusing IPR in Domain Name or Digital Identifier
  • Open Internet Marketing Without Misusing IPR in Domain Name or Digital Identifier
  • Darknet Hidden Services
  • Phishing, Malware Dissemination and Fraud
  • Digital Content Sharing on Open Internet

Η αναφορά που είναι μόλις 78 σελίδες δεν είναι κάτι νέο για τους χρήστες tech-savvy , αλλά αν γνωρίζετε την Ε.Ε., αυτό είναι μόνο το πρώτο γραφειοκρατικό βήμα για την πάταξη αυτών των υπηρεσιών εν μέσω μιας σκληρότερης νομοθεσίας. Η Ε.Ε. είναι ήδη πολύ κοντά στο να αναγκάσει τους Bitcoin εμπόρους να μην κάνουν ανώνυμες συναλλαγές με τα Bitcoin.

Η αναφορά είναι διαθέσιμη να την διαβάσετε online εάν θέλετε, το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να πατήστε εδώ 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS