ΑρχικήsecurityΚάτω από επίθεση DDoS βρίσκονται οι Φιλιππίνες

Κάτω από επίθεση DDoS βρίσκονται οι Φιλιππίνες

Ένα μέλος της διοίκησης των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι 68 κυβερνητικές ιστοσελίδες υπέστησαν παράλυση λόγο DDoS επιθέσεων τη περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το μέλος, οι επιθέσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της 12ης Ιουλίου, την ίδια ημέρα που το Permanent Court of Arbitration της Χάγης στην Ολλανδία αποφάνθηκε ομόφωνα για τις Φιλιππίνες σε μια σύγκρουση με την Κίνα. Πιο συγκεκριμένα, είχε να κάνει με τα αρκετά νεοσύστατα νησιά που έχουν δημιουργηθεί στη Δυτική Θάλασσα των Φιλιππίνων.

DDoS
Οι Φιλιππίνες ισχυρίστηκαν ότι η Κίνα είχε κατασκευαστεί και διεκδικεί αυτά τα νησιά, προκειμένου να επεκτείνει το θαλάσσιο έδαφός της σε μια περιοχή που ιστορικά είναι υπό τον έλεγχο των Φιλιππίνων.

Αξιωματούχοι είπαν ότι οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με την ίδια ένταση την επομένη μέρα (Τετάρτη 13 Ιουλίου) και ησύχασαν μέσα στις επόμενες μέρες.
Οι στόχοι των επιθέσεων DDoS περιλάμβαναν ιστοσελίδες υψηλού προφίλ που ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εσωτερικών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το MMDA και άλλα.
Οι hackers στόχευσαν μικρότερες και μη ευαίσθητες σελίδες που ανήκουν στο Komisyon sa Wikang Pilipino, στα Εθνικά Αρχεία και το Ιατρικό Κέντρο Avenue East.
Ακόμη και μικρότεροι στόχοι επλήγησαν και ανάμεσά τους ήταν οι πύλες της τοπικής αυτοδιοίκησης (LGUs) και μικρότερες πόλεις.
Έως το Σάββατο, οι υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι δύο ακόμα κυβερνητικές πύλες είχαν επίσης παραβιαστεί, με ένα μήνυμα που έφερε την υπογραφεί ως “κινεζική κυβέρνηση”, αλλά έφερε μια σύνδεση με ένα ανενεργό λογαριασμό στο Twitter που ανήκει σε ένα ανώνυμο μέλος .
Οι Φιλιππινέζοι αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν την πηγή της επίθεσης, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι Κινέζοι hacker είναι πίσω από το περιστατικό με βάση το χρονοδιάγραμμα της.
Οι διεθνείς σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων είναι εξαιρετικά τεταμένες. Και το να πούμε ότι οι δύο χώρες είναι στα πρόθυρα του πολέμου, δεν θα ήταν υπερβολή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS