ΑρχικήHow ToΠαίζοντας Tetris σε έναν τεράστιο κατασκευασμένο στο σπίτι υπολογιστή

Παίζοντας Tetris σε έναν τεράστιο κατασκευασμένο στο σπίτι υπολογιστή

_90291263_mediaitem90291262-υπολογιστή

Αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τον τεράστιο υπολογιστή του για να παίζει Tetris!

Ο James Newman, ένας μηχανικός ψηφιακών ηλεκτρονικών, έχει αναπτύξει έναν τεράστιο υπολογιστή στο σαλόνι του μπανγκαλόου του στο Cambridge.

Ο Newman άρχισε να εργάζεται πάνω στον υπολογιστή, τον «Megaprocessor» όπως τον ονόμασε, ο οποίος έχει 33 fπόδια(10m) πλάτος και 6πόδια (2m) ύψος το 2012. Ο υπολογιστής κάνει τη δουλειά ενός μικροεπεξεργαστή σε μέγεθος chip και ο Newman έχει ξοδέψει πάνω από $ 53.000 (£ 40.000) για την κατασκευή του.

Αποτελείται από 40.000 τρανζίστορ, 10.000 φώτα LED και ζυγίζει περίπου μισό τόνο (500kg). Μέχρι τώρα, το έχει χρησιμοποιήσει μόνο για να παίξει το κλασικό βίντεο παιχνίδι Tetris.

Ο Newman παραδέχεται σε ένα βίντεο επίδειξης, πως το παιχνίδι δεν είναι εύκολο να παιχτεί.

Από τη στιγμή που έμαθε για τα τρανζίστορ και θέλησε να φανταστεί πώς μπορεί αν λειτουργήσει ένας μικροεπεξεργαστής, ο Newman επέλεξε να αρχίσει τις εργασίες για το project του υπολογιστή του. Όλα τα κομμάτια που χρησιμοποίησε φωτίζονται, καθώς η τεράστια συσκευή εκτελεί μια εργασία.

«Το μηχάνημα που έχετε πάνω στο γραφείο σας μπορεί να είναι ένα εκατομμύριο φορές καλύτερο από αυτό που έχω κατασκευάσει εγώ – αλλά το δικό μου είναι πολύ πιο όμορφο», δήλωσε ο Newman. «Επιπλέον έχει 10.000 φορές περισσότερα φώτα LEDs.»

Ο Newman προβλέπει ότι ο Megaprocessor θα χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο και ετοιμάζει μια σειρά επισκέψεων στο σπίτι του, στη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Αμφιβάλλω ότι θα είμαι ποτέ σε θέση να το πουλήσω», είπε. «Το όνειρό μου είναι να τοποθετηθεί σε ένα μουσείο ή εκπαιδευτικό ίδρυμα έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μάθουν από αυτό.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS