ΑρχικήinetΗ Google προσθέτει SEO Spam ειδοποιήσεις στο Google Analytics ταμπλό

Η Google προσθέτει SEO Spam ειδοποιήσεις στο Google Analytics ταμπλό

Η Google ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα βελτιώσει τις ειδοποιήσεις ασφάλειας για χακαρισμένες ιστοσελίδες ώστε να καλύψει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ιστοσελίδες έχουν μολυνθεί με SEO spam.

Τον Φεβρουάριο του 2015, η Goοgle ενσωμάτωσε το Safe Browsing API, από τα Gοogle Webmaster Tools (που τώρα μετονομάστηκε σε Google Search Console) στον πίνακα ελέγχου του Goοgle Analytics.

Η Google προσθέτει SEO Spam ειδοποιήσεις στο Google Analytics ταμπλό

Οι Webmasters που χρησιμοποιούν κώδικα Google Analytics στις ιστοσελίδες τους και έχουν προσθέσει και την ιστοσελίδα στον Search Console λογαριασμό τους, θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις εάν το site τους έχει επισημανθεί (flagged) ποτέ μέσω του Safe Browsing API.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που η Goοgle θα εντοπίζει έναν κακόβουλο λογισμικό στην ιστοσελίδα του webmaster, ή κάποιες άλλες απειλές, όπως για παράδειγμα phishing σελίδες, θα λαμβάνεται μια ειδοποίηση στο ταμπλό του Analytics.

Το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση ήταν ότι οι webmasters ελέγχουν το ταμπλό του Analytics πολύ πιο συχνά από ό, τι ελέγχουν το Search Console. Επιπλέον, άλλοι webmasters δεν παρέχουν μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία θα μπορούσαν να προσεγγιστούν ή ενδεχομένως δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία να την ελέγχουν καθημερινά.

Η Goοgle τώρα ενισχύει αυτές τις ειδοποιήσεις με νέες προειδοποιήσεις που ενημερώνουν τον webmaster, όποτε εκείνη ανιχνεύει SEO Spam στην ιστοσελίδα του.

Η ειδοποίηση, που φαίνεται και παρακάτω, χρειάζεται πολύ παραπάνω τελικά και το SEO Spam έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές κατά τους τελευταίους μήνες.

seo-spam-notification

Η Imperva εντόπισε πρόσφατα μια SEO Spam καμπάνια, κατά την οποία οι απατεώνες χάκαραν πάνω από 700 domains που χρησιμοποιώντας SQL injections. Ομοίως, η Sucuri ανακάλυψε έναν developer, με βάση του την Ινδία, να διανέμει κενά WordPress θέματα και plugins που περιείχαν μια κερκόπορτα που του επέτρεπε να αποκτήσει πρόσβαση στην ιστοσελίδα και να αφήσει SEO Spam πίσω του.

Ακόμη, η Google αναφέρει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015, η ιστοσελίδα της με τα εργαλεία σάρωσης είχε ανιχνεύσει μια αύξηση 180 τοις εκατό σε χακαρισμένους ιστότοπους που εξαπλώνουν SEO spam.

Η προηγούμενη έρευνα είχε δείξει, ότι όταν η Goοgle ήρθε σε άμεση επαφή με τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων αυξήθηκε η πιθανότητα να επιδιορθωθεί η ιστοσελίδα κατά 75 τοις εκατό.

«Αυτή η νέα ειδοποίηση μας δίνει έναν επιπλέον τρόπο για να ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων ότι το site τους μπορεί να έχει εκτεθεί”, εξηγεί ο Giacomo Gnecchi Ruscone της Goοgle.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS