ΑρχικήsecurityΤο Nuclear Exploit Kit κλείνει μετά από έρευνα εταιρείας ασφαλείας

Το Nuclear Exploit Kit κλείνει μετά από έρευνα εταιρείας ασφαλείας

Πριν ακόμη το Angler Exploit Kit (EK) κλείσει την επιχείρηση του προς το τέλος Μαΐου – αρχές Ιουνίου, το Nuclear Exploit Kit έχει εξαφανιστεί, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές στον κλάδο της ασφάλειας.

Το Νuclear EK ήταν μία από τις μεγαλύτερες πηγές ransomware μολύνσεων, που είναι γνωστό για την παράδοση του Locky ransomware, μεταξύ πολλών άλλων απειλών.

Το Nuclear Exploit Kit κλείνει μετά από έρευνα εταιρείας ασφαλείας

Το Exploit Kit ήταν πάντα δημοφιλές, όντας ένα από τα κορυφαία πέντε Exploit Kits σε χρήση, αλλά γύρω στις 30 Απριλίου, πολλές πηγές λένε ότι σταμάτησαν να βλέπουν κάθε είδος δραστηριότητας από την υποδομή του Nuclear, σαν κάποιος να είχε τραβήξει την πρίζα και να μην γύρισε ποτέ πίσω.

Η Check Point λέει ότι αυτό συνέβη αφού η εταιρεία δημοσίευσε μια ανάλυση, αποτελούμενη από δύο μέρη, της δραστηριότητας του Exploit Kit σε βάθος. Το πρώτο από αυτά τα μέρη δημοσιεύθηκε περίπου μια εβδομάδα πριν οι επιχειρήσεις ασφαλείας παρατηρήσουν την εξαφάνιση του Nuclear.

Ενώ το πρώτο μέρος “‘έσπασε”το τεχνικό τμήμα της Νuclear επιχείρησης, το δεύτερο μέρος που ήρθε γύρω στα μέσα Μαΐου έδωσε μια γεύση και για την οικονομική πλευρά του Kit, αποκαλύπτοντας ότι οι συντάκτες του EK μπορεί να βασίζονται στις Κρασνοντάρ και Ρωσία, και πιθανόν βγάζουν περίπου $ 100.000 το μήνα .

Η έκθεση της Check Point φαίνεται να φόβισε τους απατεώνες που τρέχουν αυτή την κακόβουλη malware-as-a-service υποδομή, οι οποίοι επέλεξαν να χωθούν στις σκιές και να απολαύσουν τα χρήματά τους.

Εκτός από την Check Point, ο Γάλλος ερευνητής ασφαλείας Kafeine σημείωσε το θάνατο του Nuclear όταν δημοσίευσε την πρώτη είδηση σχετικά με το κλείσιμο του Angler.

Νuclear-panel

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Symantec παρατήρησε και την εξαφάνιση του Nuclear, λέγοντας: «Το Nuclear Exploit Kit, το οποίο ήταν πρώτο στη λίστα του Απριλίου, έχει πέσει από το top five αυτό το μήνα, πιθανόν λόγω της έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη Απριλίου, ρίχνοντας φως στις υποδομές του toolkit και πιθανόν οδηγώντας σε διαταραχές.»

Μετά το κλείσιμο των Nuclear και Angler, η Exploit Kit αγορά κυριαρχείται από το Neutrino EK, ακολουθούμενο από τα Magnitude, RIG, and Sundown.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS