ΑρχικήinetΠρόστιμο 950.000 $ στην InMobi

Πρόστιμο 950.000 $ στην InMobi

Η εταιρεία InMobi που παρακολουθούσε τις θέσεις των εκατοντάδων εκατομμυρίων καταναλωτών χωρίς τη συγκατάθεσή τους συμφώνησε να πληρώσει $ 950.000 σε αστικές κυρώσεις και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής για να διευθετήσει τις κατηγορίες για την παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ισχυρίστηκε στην καταγγελία που κατατέθηκε την Τετάρτη, ότι η InMobi με βάση τη Σιγκαπούρη υπονομεύσει την ικανότητά τους χρήστες του τηλεφώνου «να προβαίνουν σε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τη συλλογή πληροφοριών για τη θέση τους. Ενώ η InMobi ισχυρίστηκε ότι το λογισμικό της συλλέγονται γεωγραφική ίχνη μόνο όταν τελικούς χρήστες παρέχεται συγκατάθεση opt-in, το λογισμικό στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται κοντινό Wi-Fi σήματα για να συναχθεί θέσεις, όταν δεν δόθηκε άδεια, αξιωματούχοι της FTC ισχυρίστηκε. InMobi συνέχεια αρχειοθετούνται τα στοιχεία θέσης και το χρησιμοποίησε για να ωθήσει στοχευμένες διαφημίσεις σε μεμονωμένους χρήστες του τηλεφώνου.

Συγκεκριμένα, η FTC ισχυρίστηκε ότι η InMobi συλλέγει βασικές διευθύνσεις αναγνώρισης των υπηρεσιών, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, οι οποίες δρουν σαν ένα μοναδικό serial αριθμό για ασύρματα σημεία πρόσβασης.
Η εταιρεία, την οποία την χρησιμοποιούν χιλιάδες Android και iOS δημιουργοί app για να παραδώσουν τις διαφημίσεις στους τελικούς χρήστες, στη συνέχεια τροφοδοτεί κάθε BSSID σε μια βάση δεδομένων “geocorder” για να συμπεράνει το γεωγραφικό πλάτος και μήκος του χρήστη, ακόμα και όταν ο τελικός χρήστης δεν είχε δώσει την σχετική άδεια.

InMobi
Σύμφωνα με την FTC, η InMobi έχει επεκταθεί σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές σε όλο τον κόσμο μέσα από χιλιάδες δημοφιλείς εφαρμογές που ενσωματώνουν κώδικα InMobi. Πολλοί από τους κατασκευαστές εφαρμογών τρίτων ανέφεραν ότι τα προϊόντα τους έχουν σχεδιαστεί για τα παιδιά, πολλά κάτω από την ηλικία των 13.

“Συνολικά, εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτές έχουν κατεβάσει τις χιλιάδες εφαρμογές που απευθύνονται σε παιδιά από την οποία συλλέγονται και χρησιμοποιούνται προσωπικές πληροφορίες, κάθε φορά που η εφαρμογή έκανε ένα αίτημα διαφήμισης στο δίκτυο. “

Ανέφερε η καταγγελία.

Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, η InMobi θα καταβάλει το ποσό των $ 950.000 και θα πρέπει να διαγράψει όλες τις πληροφορίες που σύλλεξε από τα άτομα που δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Ο οικισμός απαιτεί επίσης η InMobi να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής που θα ελέγχονται ανεξάρτητα κάθε δύο έτη για τις επόμενες δύο δεκαετίες.
Η InMobi αρχικά είχε καλεστεί να πληρώσει 4 εκατομμύρια$ ποινή, αλλά το ποσό μειώθηκε λόγο της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, είπε η FTC σε δήλωση που εκδόθηκε την Τετάρτη, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Το επεισόδιο είναι άλλη μια υπενθύμιση για τα οφέλη της απενεργοποίησης του Wi-Fi στο κινητό μας όταν δεν το χρησιμοποιούμε!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS