ΑρχικήinetΗ Tesla κάνει προσφορά για να αγοράσει τη SolarCity

Η Tesla κάνει προσφορά για να αγοράσει τη SolarCity

960-tesla-motors-inc-to-supply-batteries-to-SolarCity-in-hawaii

Η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία ηλιακών πάνελ SolarCity, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις επιχειρήσεις καθαρής ενέργειάς της.

Η εταιρεία έχει κάνει μια συμφωνία για ολόκληρο το απόθεμα, που αξίζει $ 2,8 δισ. (£ 1,9 δισ).

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 10% στο εμπόριο μετά την ανακοίνωση, ενώ της SolarCity ανέβηκαν στο 23%.

Με έδρα την Καλιφόρνια, η Tesla είναι γνωστή ως πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά από πέρυσι πουλάει επίσης μπαταρίες που μπορεί να τροφοδοτήσουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk περιγράφει τη συμφωνία ως “no brainer”.

Είπε ότι θα μετατρέψει την Tesla στη «μοναδική καθετοποιημένη εταιρεία ενέργειας παγκοσμίως που προσφέρει προϊόντα ολοκληρωτικά καθαρής ενέργειας, από ηλιακούς συλλέκτες και συσσωρευτές αποθήκευσης σπιτιού μέχρι ηλεκτρικά οχήματα.»

Ο Elon Musk είναι υπό σοβαρή πίεση για να μετατρέψει την Tesla σε κερδοφόρα επιχείρηση. Η πορεία προς τον στόχο αυτό είναι διττή. Τα αυτοκίνητα μπορεί τελικά να φέρει καλά χρήματα, αλλά η δαπάνη που απαιτείται για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των οχημάτων είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι φέρνουν οι έως τώρα πωλήσεις.

Αλλά ενώ η Tesla θεωρείται ότι είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία πρώτα απ ‘όλα, τα πραγματικά χρήματα θα μπορούσαν να βρίσκονται στην πώληση της ενεργειακής τεχνολογίας. Η τεράστια Gigafactory της, που θα ανοίξει αυτό το καλοκαίρι, θα είναι σε θέση να κατασκευάσει μπαταρίες για πολύ περισσότερα από τα αυτοκίνητα.

Η αγορά της SolarCity ήταν πάντα στα σχέδια. Ο Musk είναι ήδη πρόεδρος της εταιρείας και ο μεγαλύτερος μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Lyndon Rive, είναι ξάδελφος του Musk.

Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί η Tesla έπρεπε να αγοράσει την SolarCity αντί απλά να συνεργαστεί στενά με αυτή. Η SolarCity δυσκολεύεται τον τελευταίο καιρό και έτσι ορισμένοι πιστεύουν ότι η Tesla θα χρηματοδοτήσει τη διάσωσή της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS