ΑρχικήinetΠώς το Sphero βοηθάει τους μαθητές με αυτισμό να μάθουν

Πώς το Sphero βοηθάει τους μαθητές με αυτισμό να μάθουν

zooaqwdnsi5shmdrgqcq-Sphero

Το Aspect Hunter School στο Σίδνεϊ, είναι ένα σχολείο για παιδιά με αυτισμό. Στο σχολείο φοιτούν 130 παιδιά, από τεσσάρων ετών και υπάρχουν περίπου 30 Spheros. Οι ρομποτικές μπάλες που μπορούν να μετακινούνται και να προγραμματίζονται εξ αποστάσεως, προσφέρουν στους σπουδαστές νέους τρόπους για να μάθουν κοινωνικές, συναισθηματικές και ακαδημαϊκές δεξιότητες.

Ο υποδιευθυντής Craig Smith εξήγησε ότι ο ίδιος χρησιμοποιεί τρεις κύριες μεθόδους για να συμμετάσχουν τα παιδιά στη μάθηση και το παιχνίδι.

Η πρώτη είναι η αλληλεπίδραση με το φυσικό κόσμο, όπως η κηπουρική. Η δεύτερη είναι η κατασκευή με τη χρήση παιχνιδιών όπως Lego. Η τρίτη είναι μέσω εικονικών εργαλείων, όπως το Minecraft. Το Sphero μπορεί να συνδυάσει και τα τρία.

Όχι μόνο είναι αρκετά ισχυρό για να χρησιμοποιηθεί έξω, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διδάξει την κωδικοποίηση μακριά από μια βασική οθόνη. “Για τα παιδιά με αυτισμό … περίπου το 90% των πληροφοριών που επεξεργάζονται είναι αυτό που μπορούν να δουν. Είναι πολύ οπτικοί μαθητές”, είπε. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα παιδιά να αισθάνονται πιο άνετα στο σχολικό περιβάλλον, καθώς καθοδηγεί τα παιδιά στα διάφορα μέρη του σχολείου.

Το Sphero βοηθά επίσης τους μαθητές να μιλάνε μεταξύ τους. Πολλές ασκήσεις περιλαμβάνουν την οικοδόμηση χαρτών του σχολείου σε ζευγάρια και ομάδες και η κωδικοποίησης του Sphero βοηθά σε αυτό. «Ένας μεγάλος στόχος των μαθητών μας είναι να εκφραστούν: Να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα και να ακούσουν τη γλώσσα των άλλων.»

Η ανθεκτικότητα της συσκευής είναι επίσης ένα βασικό μέρος της ελκυστικότητάς της.

Μια σειρά από συσκευές του σχολείου είναι Sphero SPRK μοντέλο, το οποίο σημαίνει ότι λειτουργεί με το Lightening Lab app της εταιρείας, ένα εργαλείο κωδικοποίησης. Το νέο μοντέλο του Sphero SPRK +, ξεκίνησε την Τρίτη με Bluetooth SMART, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων.

«Οτιδήποτε επιτρέπει τα παιδιά μας περισσότερο από μια φωνή που είναι σε θέση να προσαρμόζετε στα πράγματα είναι πραγματικά σημαντικό.» είπε ο Smith.

Επόμενο στη λίστα επιθυμιών του; Ίσως ένα Sphero που να μπορεί να αποσυναρμολογείται ολόκληρο. «Τα παιδιά μας θα ήθελαν ίσως να το αποσυναρμολογήσουν και έπειτα να το ξαναφτιάξουν», είπε. «Έχουμε πολλούς μικρούς χάκερ που θα ήθελαν να ασχοληθούν και να οικοδομήσουν τις δικές τους εκδόσεις Sphero.»

«Πιστεύουμε ότι η κωδικοποίηση διδάσκει πραγματικά τα παιδιά μας, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να σκεφτούν και να καταλάβουμε εμείς τη δική τους σκέψη» είπε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS