ΑρχικήsecurityΘύμα hacker και ο Dick Costolo

Θύμα hacker και ο Dick Costolo

Η ίδια ομάδα των έφηβων hacker που παραβίασαν τους λογαριασμούς Twitter και Pinterest του Facebook CEO Mark Zuckerberg κατάφεραν να εισβάλλουν και σε ένα άλλο λογαριασμό του Twitter ενός εξίσου γνωστού ανθρώπου.
Αυτή τη φορά, είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Dick Costolo.

hacker
CANNES, FRANCE – JUNE 20: CEO of Twitter Dick Costolo speaks during The Twitter Seminar as part of Cannes Lions 59th International Festival of Creativity on June 20, 2012 in Cannes, France. (Photo by Francois G. Durand/Getty Images)

Η ομάδα hacker από τη Σαουδική Αραβία, που ονομάζετε OurMine, παραβίασε τον λογαριασμό Twitter του πρώην διευθύνων συμβούλου του Twitter ,την Κυριακή και κατάφεραν να δημοσιεύσουν τρία tweets στο Twitter timeline του Costolo, αρχικά παρατηρήθηκε από έναν δημοσιογράφο του Recode.
Ωστόσο, τα tweets φαινόταν να είναι μόνο απλά διατυπωμένα χωρίς ενοχλητικό περιεχόμενο. Φαίνεται

ότι η ομάδα hacking εξέταζε απλά την πρόσβασή τους στο λογαριασμό.
Και τα τρία tweets έκτοτε έχουν διαγραφεί, και ο Costolo ανέκτησε σύντομα την πρόσβαση στο λογαριασμό του.

Επιπλέον, το Twitter ανέστειλε επίσης και τον λογαριασμό Twitter του OurMine για άλλη μια φορά, αφού η εταιρεία έχει ήδη ανασταλεί τον αρχικό λογαριασμό της μετά των επιθέσεων στους λογαριασμούς του Zuckerberg.
Μετά την ανάκτηση της πρόσβασης στο λογαριασμό του, ο Costolo είπε ότι η ομάδα των hacker κατάφερε να δημοσιεύσει tweets στο timeline του χωρίς να θέτει σε κίνδυνο άμεσα Twitter προφίλ του.
Αντί αυτού, οι hacker πήραν την πρόσβαση σε έναν παλιό λογαριασμό από μια άλλη υπηρεσία που αναδημοσίευε στο Twitter, είπε ο πρώην CEO του Twitter.
Τα links που περιλαμβάνονται στα tweets δείχνουν ότι οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό Pinterest του Costolo και στη συνέχεια να αναδημοσιεύσουν στο Twitter timeline του, αν και η ομάδα δεν έχε αποκαλύψει πώς απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό Pinterest του Costolo.
Αν και η ομάδα που προηγουμένως παραβίασε τους λογαριασμούς του Zuckerberg και τώρα του πρώην CEO Twitter, ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που παραβιάζουν τους λογαριασμούς είναι απλά για να διδάξει τον κόσμο να διαφυλάττουν καλύτερα τους λογαριασμούς τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS