ΑρχικήinetΥποδεχτείτε το πρώτο 1,000-Processor Microchip στον Κόσμο

Υποδεχτείτε το πρώτο 1,000-Processor Microchip στον Κόσμο

processor-min-Microchip

Δεν υπάρχει τελικά όριο στην επεξεργασία, καθώς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, δημιούργησαν το πρώτο Microchip στον κόσμο που έχει 1.000 επεξεργαστές, έχει ένα μέγιστο ποσοστό υπολογισμού 1.780 δισεκατομμυρίων οδηγιών ανά δευτερόλεπτο και περιέχει 621 εκατομμύρια τρανζίστορ, ενώ πιστεύεται ότι είναι το ταχύτερο τσιπ που σχεδιάστηκε ποτέ σε ένα πανεπιστημιακό εργαστήριο.

Το ενεργειακά αποδοτικό τσιπ “KiloCore” περιέχει 621 εκατομμύρια τρανζίστορ, λένε οι ερευνητές. Αν το συγκρίνουμε με το πρώτο στον κόσμο πίνακα ολοκληρωμένου κυκλώματος το 1964, που είχε μόνο 10 τρανζίστορ, μπορείτε να καταλάβετε την τεχνολογική πρόοδο που οι επιστήμονες έχουν επιτύχει με το “KiloCore.”

«Από ότι γνωρίζουμε, είναι το πρώτο τσιπ 1.000 επεξεργαστών στον κόσμο και είναι ο υψηλότερος επεξεργαστής ρολόι-ποσοστό που σχεδιάστηκε ποτέ σε πανεπιστήμιο», δήλωσε ο Bevan Baas, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis (UC Davis), ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που σχεδίασε το Microchip.

Δημιουργημένος από την IBM χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CMOS 32nm τους, κάθε πυρήνας επεξεργαστή του KiloCore τσιπ μπορεί να τρέξει το δικό του μικρό-πρόγραμμα ξεχωριστά από τους άλλους. Ενώ κι άλλες μάρκες πολλαπλών επεξεργαστών έχουν δημιουργηθεί, καμία δεν υπερβαίνει τους 300 επεξεργαστές, είπαν οι ερευνητές.

«Η ιδέα πάνω στο δημιούργημα είναι να σπάσει μια εφαρμογή σε πολλά μικρά κομμάτια, καθένα από τα οποία μπορεί να τρέξει παράλληλα σε διαφορετικούς επεξεργαστές, επιτρέποντας υψηλή απόδοση με χαμηλότερη χρήση ενέργειας», δήλωσε ο Baas.

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής Brent Bohnenstiehl, ο οποίος ανέπτυξε την κύρια αρχιτεκτονική, είπε ότι δεδομένου ότι κάθε επεξεργαστής είναι χρονισμένος ανεξάρτητα, μπορεί ο ίδιος να κλείσει για να εξοικονομήσετε επιπλέον ενέργεια όταν δεν χρειάζεται. Οι πυρήνες εργάζονται σε μια μέση μέγιστη συχνότητα 1,78 GHz και διαβιβάζουν δεδομένα απευθείας μεταξύ τους αντί να χρησιμοποιούν μια συγκεντρωτική περιοχή μνήμης όπου μπορεί να μπλοκαριστούν τα δεδομένα.

Ο Baas είπε ότι το τσιπ είναι ο πιο ενεργειακά αποδοτικός “πολύ-πύρηνος” επεξεργαστής που αναφέρθηκαν ποτέ. Για παράδειγμα, οι 1.000 επεξεργαστές μπορούν να εκτελέσουν 115 δισεκατομμύρια εντολές ανά δευτερόλεπτο, ενώ έχουν διασπορά μόνο 0,7 Watts, που είναι αρκετά χαμηλή ώστε να τροφοδοτείται από μια μπαταρία ΑΑ.

Το Microchip KiloCore εκτελεί οδηγίες πάνω από 100 φορές πιο αποτελεσματικά από ένα σύγχρονο επεξεργαστή laptop.

Εφαρμογές έχουν ήδη αναπτυχθεί για το Microchip, που περιλαμβάνουν ασύρματη κωδικοποίηση / αποκωδικοποίηση, επεξεργασία βίντεο, κρυπτογράφηση και άλλες που αφορούν τεράστια ποσά των παράλληλων δεδομένων.

Ο KiloCore παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Συμπόσιο VLSI Technology and Circuits 2016 στη Χονολουλού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS