ΑρχικήinetLinkedIn: Τα λάθη που διώχουν ...δουλειές! Part #1

LinkedIn: Τα λάθη που διώχουν …δουλειές! Part #1

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά του LinkedIn έναντι του ποσού των 26.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οπότε είναι μάλλον μια καλή ευκαιρία να δούμε κάποια εύκολα λάθη που πρέπει να αποφεύγονται για μια λαμπρή επαγγελματική πορεία.[/su_heading]

LinkedIn

Ιδού λοιπόν, προς γνώση και συμμόρφωση, κάποια βασικά σφάλματα που πρέπει να διορθώσετε άμεσα στα προφίλ σας.

 

1) Προφίλ γεμάτο ορθογραφικά λάθη.

[su_divider top=”no” divider_color=”#13471e2″ margin=”10″][/su_divider]

Ορθογραφικά λάθη παντού: στα ονόματα των επιχειρήσεων, στους τίτλους των θέσεων εργασίας, ακόμη και στα ονόματα των χρηστών. Δυστυχώς το LinkedIn δεν διαθέτει ενσωματωμένο spell checker, όμως ο browser σας σίγουρα. Oι Safari, Chrome και Firefox υπογραμμίζουν τα ορθογραφικά λάθη με κόκκινο. Όποιον browser και να χρησιμοποιείτε όμως, να έχετε το εξής στο νού σας: να είστε τόσο προσεχτικοί με το LinkedIn σας, όσο θα ήσασταν και με το βιογραφικό σας σημείωμα.

Spelling-Errors-589x279

 

2) Δεν έχετε φωτογραφία στο προφίλ σας.

[su_divider top=”no” divider_color=”#13471e2″ margin=”10″][/su_divider]

Προσθέτοντας μια φωτογραφία στο προφίλ σας μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα profiles με φωτογραφία έχουν πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, σε σύγκριση με τα “απρόσωπα” προφίλ. Σύμφωνα μάλιστα με το LinkedIn, οι πιθανότητες να προβληθεί το προφίλ σας εάν διαθέτει φωτογραφία αυξάνονται κατά 14 φορές!

linkedn-profile

 

3) Έχετε φωτογραφία, αλλά δεν είναι επαγγελματική.

[su_divider top=”no” divider_color=”#13471e2″ margin=”10″][/su_divider]

Μην μπερδεύετε το LinkedIn με το Facebook. Τo Facebook είναι για τις προσωπικές σας φωτογραφίες, το LinkedIn για καθαρά επαγγελματικές. Οι duck-faced selfies δεν έχουν λόγο ύπαρξης στο κοινωνικό δίκτυο. Επίσης αρκετοί συνηθίζουν να συνδέουν το facebook με τη σελίδα τους στο LinkedIn. Η συμβουλή μας; Μην το κάνετε αυτό. Είναι καλύτερο να διατηρείτε τα δυο προφιλ ξεχωριστά.

wrong-way-go-back

 

4) Προσθέτετε δεξιότητες τις οποίες το LinkedΙn δεν αναγνωρίζει

[su_divider top=”no” divider_color=”#13471e2″ margin=”10″][/su_divider]

Το να συμπεριλάβετε ένα μάτσο δεξιότητες στο προφίλ σας είναι ένας καλός τρόπος για να προβληθείτε και να κάνετε τον εαυτό σας πιο αναζητήσιμο, αλλά αν προσθέτετε συνεχώς δεξιότητες τις οποίες το LinkedΙn δεν αναγνωρίζει, τότε αυτό δεν είναι και πολύ καλό για εσάς.

Όταν ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε μια δεξιότητα στο προφίλ σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται στο πτυσσόμενο μενού του LinkedIn. Αν όχι, μπορεί να είναι γραμμένη με λάθος τρόπο, ή δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των συχνότερα αναζητήσιμων όρων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα στο να βρεθεί το βιογραφικό σας από εργοδότες.

Προτιμήστε να επιλέξετε κάποια από τις χιλιάδες δεξιότητες που έχει ήδη το LinkedΙn στο σύστημά του και το προφίλ σας θα εμφανιστεί πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

endoserments

To be continued….

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS