ΑρχικήsecurityΤο 50% των διαφημίσεων σε sports live streaming sites είναι κακόβουλο!

Το 50% των διαφημίσεων σε sports live streaming sites είναι κακόβουλο!

Ερευνητές από πανεπιστήμια στο Βέλγιο και στις ΗΠΑ έχουν παράσχει σταθερή έρευνα που επιβεβαιώνει κάτι που όλοι ήξεραν ήδη και αυτό είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παράνομων δωρεάν  sports live streaming ιστοσελίδων περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.

Το 50% των διαφημίσεων σε sports live streaming sites είναι κακόβουλο!

Οι ερευνητές, από το KU Leuven Πανεπιστήμιο στο Leuven, του Βελγίου και το Stony Brook Πανεπιστήμιο στη Νέα Υόρκη, των ΗΠΑ, κατάφεραν να μιλήσουν ανοιχτά, για πρώτη φορά, για το ενδεχόμενο ότι μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με μια κακόβουλη διαφήμιση, ενώ σερφάρουμε σε αυτό το είδος των sites .

Σύμφωνα με τις δοκιμές τους, υπάρχει μια πιθανότητα 50 τοις εκατό για να πέσουμε σε ένα κακόβουλο overlay διαφήμισης, ενώ προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε μια ζωντανή μετάδοση αθλητικών σ’ αυτές τις παράνομες ιστοσελίδες.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η πισίνα δοκιμών τους περιλαμβάνει 23.000 δωρεάν live sites streaming, μοιρασμένα σε 5.600 ονόματα domain, το ένα πέμπτο των οποίων ήταν μέρος των Alexa Top 100.000 sites κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Η διαδικασία δοκιμών συμπεριελάμβανε μια ημι-αυτοματοποιημένη διαδικασία κατά την οποία η ερευνητική ομάδα έκανε περισσότερες από 850.000 επισκέψεις σε αυτές τις ιστοσελίδες, που φορτώθηκαν σε live streaming και έκλεισαν το overlay των διαφημίσεων, για να δουν το video stream.

Οι ερευνητές, στη συνέχεια, κατέγραψαν και ανέλυσαν την κίνηση που προέκυψε από αυτές τις επισκέψεις και είπαν ότι βρήκαν κακόβουλη δραστηριότητα στις μισές από τις διαφημίσεις που συνάντησαν.

Είπαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της κακόβουλης κίνησης βρέθηκε σε ιστοσελίδες που προσπάθησαν να αντιγράψουν τα γραφικά και το οπτικό στυλ από πιο αξιόπιστα (αλλά και πάλι παράνομα) σπορ live streaming portals.

Επιπλέον, οι ερευνητές αναφέρουν ότι προγράμματα περιήγησης, όπως τα Google Chrome και Safari ήταν περισσότερο στόχοι από ότι οι υπόλοιποι browsers και σε ορισμένες περιπτώσεις βρήκαν scripts που ανίχνευαν το λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων και προσπαθούσαν να το παρακάμψουν.

Για την προστασία των χρηστών, οι ερευνητές σήμερα έχουν κατασκευάσει έναν ταξινομητή (classifier) που βρίσκει και αναφέρει δωρεάν αθλητικές live streaming σελίδες που χρησιμοποιούν κάποια από τις ανιχνευμένες κακόβουλες τεχνικές. Οι ερευνητές σχεδιάζουν να απελευθερώσουν τον ταξινομητή σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS