ΑρχικήsecurityΈνοχος δηλώνει ο hacker των ISIS

Ένοχος δηλώνει ο hacker των ISIS

Ένας hacker όπου οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) τον έχουν επισημάνει ως τον αρχηγό μιας ομάδας hacking του internet του εξωτερικού-Kosova Hacker’s Security- δήλωσε ένοχος την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία παροχής υλικής υποστήριξης στον εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ).
Είναι η πρώτη, γνωστή τουλάχιστον, καταδίωξη ενός hacker που έχει ενώσει τις δυνάμεις του με μια τρομοκρατική ομάδα, σε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσει ίσως και ο ίδιος την τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε η κυβέρνηση.

hacker

Ο κατηγορούμενος, ένας πολίτης του Kosovo με το όνομα Ardit Ferizi, συνελήφθη στη Μαλαισία πέρυσι και είχε κατηγορηθεί για κλοπή δεδομένων σχετικά με το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό εισβάλλοντας μέσα στους αμερικάνικους εταιρικούς υπολογιστές και στη συνέχεια παρείχε τα δεδομένα στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ferizi παραδέχτηκε ότι έκλεψε τις προσωπικές πληροφορίες περισσότερων από 1,000 ομοσπονδιακών υπαλλήλων, παρέχοντας τις στην ISIL, γνωρίζοντας ότι οι ίδιοι θα μπορούσαν να προβούν σε τρομοκρατική επίθεση.

Δήλωσε ο John Carlin (Assistant Attorney General for National Security)

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι διαβίβασε δεδομένα στον Junaid Hussain, ένα Iσλανό hacker που σκοτώθηκε τον Αύγουστο από μια στρατιωτική αεροπορική επιδρομή. Ημέρες πριν από το θάνατό του, ο Hussain έγραψε στο Twitter
«Ο Αμερικάνικος στρατός και η Αμερικάνικη κυβέρνηση χακαρίστικαν από το τμήμα hacking του Ισλαμικού Κράτους.
Το tweet περιείχε ένα σύνδεσμο για ένα 30 σελίδων.

Το εν λόγω έγγραφο αναφέρει σε ένα μέρος το εξής «είμαστε στα e-mail σας και στα συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών σας, παρακολουθούμε και καταγράφουμε την κάθε κίνησή σας, έχουμε τα ονόματα και τις διευθύνσεις σας, είμαστε στο e-mail σας και στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, αποσπάμε εμπιστευτικά δεδομένα και διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας στοιχεία στους στρατιώτες του khilafah, οι οποίοι σύντομα με την άδεια του Αλλάχ θα χτυπήσουν στη δική σας γη!

Ο σύνδεσμος περιλάμβανε επίσης τα “ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), τους κωδικούς πρόσβασης, τις θέσεις και τους αριθμούς τηλεφώνου για περίπου 1.351 στρατιωτικού και άλλων αμερικάνικου κυβερνητικού προσωπικού », δήλωσε η κυβέρνηση.

Ο Ferizi αντιμετωπίζει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης 25 ετών και έχει προγραμματιστεί να καταδικαστεί στις 16η Σεπτεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS