ΑρχικήHow ToΑυτό το 9χρονο κορίτσι είναι η νεότερη συμμετέχουσα του Apple WWDC

Αυτό το 9χρονο κορίτσι είναι η νεότερη συμμετέχουσα του Apple WWDC

7a2bfa77-26d8-479d-bea8-6f4f3add01a0-Apple

Λένε ότι τα μεγάλα πράγματα έρχονται σε μικρά μεγέθη και αυτό ισχύει και για την Anvitha Vijay.

Η Anvitha Vijay, ένα 9χρονο κορίτσι ινδικής καταγωγής, που αναπτύσσει εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά, ήταν ένας από τους νεότερους συμμετέχοντες που η Apple επέλεξε για να παρακολουθήσουν το WWDC 2016 στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Vijay παρακολουθεί την ετήσια εκδήλωση της WWDC φέτος ως μέρος του προγράμματος υποτροφιών της Apple, η οποία δίνει δωρεάν εισιτήρια για τους προγραμματιστές της σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι συμβάλουν στη δημιουργία εφαρμογών για συσκευές της Apple. Το κορίτσι είχε υποβάλει online αίτηση για τη χορήγηση υποτροφίας. Αυτό το γεγονός είναι μια τεράστια ευκαιρία για τους προγραμματιστές και coders σε όλο τον κόσμο και το να το παρακολουθήσει από κοντά ήταν για την Anvitha Vijay ένα όνειρο ζωής.

Τώρα ονειρεύεται να συναντήσει τον CEO της Apple,Tim Cook από κοντά. «Είναι το όνειρό μου να πάω στο WWDC και να συναντήσω τον Tim Cook», είπε.

Έχει ήδη κατασκευάσει δύο εφαρμογές iOS για το iPhone και iPad. Από τους 350 συμμετέχοντες του τρέχοντος έτους, 120 είναι οι φοιτητές ηλικίας κάτω των 18, σύμφωνα με τη Fortune, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των γυναικών που υπέβαλαν αίτηση για υποτροφία τριπλασιάστηκε φέτος, ενώ το 22 τοις εκατό των νικητών υποτροφίας είναι γυναίκες, γεγονός που αποτελεί αύξηση από το προηγούμενο έτος.

Η Vijay, που ζει με τους γονείς της στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στην ηλικία των επτά συνειδητοποίησε ότι ο κουμπαράς της δεν είχε αρκετά χρήματα για να προσλάβει έναν προγραμματιστή για να της φτιάξει μια εφαρμογή. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να διδάξει μόνη της στον εαυτό της πώς να κωδικοποιεί. Η Vijay πέρασε ένα χρόνο παρακολουθώντας δωρεάν μαθήματα κωδικοποίησης στο YouTube και στο διαδίκτυο, και έμαθε πώς να προγραμματίζει.

« Η Κωδικοποίηση ήταν αρκετά δύσκολη. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που επέμεινα σε αυτή» είπε. Η Vijay εμπνεύστηκε τις εφαρμογές της από την μικρή αδελφή της, που μάθαινε πώς να μιλάει και να αναγνωρίζει ζωάκια. Το «πνευματικό τέκνο» της ήταν η εφαρμογή Smartkin, η οποία χρησιμοποιεί ήχους και εικόνες σε κάρτες για να διδάξει τα παιδιά 100 διαφορετικά ονόματα ζώων και ήχους. Αργότερα ανέπτυξε ένα παρόμοιο διαδραστικό app iOS για παιδιά για να εντοπίζουν και να μαθαίνουν τα χρώματα.

«Η ιδέα για μια εφαρμογή περιλαμβάνει πολλή σκληρή δουλειά. Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία για την οικοδόμηση μιας εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοτύπων, το σχεδιασμό και το Wireframing, το σχεδιασμό διεπαφής χρήστη και στη συνέχεια την κωδικοποίηση και τη δοκιμή», πρόσθεσε η μικρή. Εργάζεται ήδη για το τρίτο app iOS της. Αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά της ηλικίας της να θέσουν στόχους, εξηγεί η Fortune.

Το WWDC 2016 συνέδριο που διοργάνωσε η Apple ξεκίνησε χθες και θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 17 Ιουνίου στο Bill Graham Civic Auditorium στο Σαν Φρανσίσκο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS