ΑρχικήinetΣταματήστε την υπερθέρμανση του PC σας στοιβάζοντας χάλκινα νομίσματα!

Σταματήστε την υπερθέρμανση του PC σας στοιβάζοντας χάλκινα νομίσματα!

macbook-overheat-problem-νομίσματα

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες όταν παίζουμε πολύ ώρα ή εργαζόμαστε σε πάρα πολλά projects στο Laptop μας είναι η θέρμανση. Οι φορητοί υπολογιστές, ακόμα και οι καλύτεροι, έχουν την τάση να ζεσταίνονται υπερβολικά, όταν τα χρησιμοποιούμε πολλές ώρες. Η μόνη λύση μέχρι τώρα ήταν να κλείσουμε το Laptop και να το αφήσουμε να κρυώσει.

Ένας Ιάπωνας χρήστης ωστόσο, έχει ανακαλύψει ένα μοναδικό hack για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτό το αιώνιο πρόβλημα, με τη βοήθεια του μιας στοίβας χάλκινων νομισμάτων. Ο Akinori Suzuki διαπίστωσε ότι αυτό το πρόβλημα που μαστίζει σχεδόν όλους τους ιδιοκτήτες Laptop μπορεί να επιλυθεί στοιβάζοντας απλά χάλκινα νομίσματα στην κορυφή του μηχανήματος για να κρυώσει, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της θερμοδυναμικής.

Ο Suzuki ανακοίνωσε στο Twitter το λαμπρό hack του, βασίζοντάς το σε έναν άλλο τέτοιο hack για το Macbook Pro.

Πίσω στο 2012, μια Ιαπωνική ιστοσελίδα διαπίστωσε ότι το Macbook Pro με Retina Display ζεσταινόταν αρκετά ακόμα και αν είχε τρέξει στη βέλτιστη απόδοση του. Οι προγραμματιστές της ιστοσελίδας που χρησιμοποίησαν στη συνέχεια θερμοδυναμική σάρωση για να ανακαλύψουν τους πραγματικούς λόγους που το Macbook Pro ζεσταίνεται τόσο. Κατά τη διάρκεια της σάρωσης βρήκαν ότι η θερμότητα επικεντρώνεται προς το πίσω μέρος του υπολογιστή, κάτι που ήδη γνώριζαν. Ενώ όμως η Ιαπωνική ιστοσελίδα δε μπόρεσε να κάνει και πολλά με την ανακάλυψή της, ο Suzuki εμπνεύστηκε από αυτό και αποφάσισε να στοιβάξει 10 νομίσματα γιεν, τα οποία είναι κυρίως κατασκευασμένα από χαλκό, πάνω στο Laptop του.

Επέλεξε χάλκινα νομίσματα, επειδή ο χαλκός έχει πολύ μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα από το αλουμίνιο ή το πλαστικό – από το οποίο κατασκευάζονται οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές. Ο Suzuki χρησιμοποίησε τους νόμους της θερμοδυναμικής για το Laptop του. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι εάν τα χάλκινα νομίσματα που στοιβάζετε στο Laptop σας είναι πιο δροσερά από τον ίδιο το φορητό υπολογιστή, τα χάλκινα νομίσματα αρχίζουν να απομυζούν τη θερμότητα, για να ισορροπήσουν με το Laptop.

Το λαμπρό hack του Suzuki δούλεψε και τα χάλκινα νομίσματα «ρούφηξαν» τη θερμότητα που διαφορετικά θα προκαλούσε προβλήματα στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας του φορητού υπολογιστή του.

Το Tweet του Suzuki λέει ότι, “Αν κάποιος έχει πρόβλημα με την υπερθέρμανση του MacBook Pro του, ας δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει κέρματα των 10 γιεν. Ο χαλκός στο γιεν είναι καλύτερος αγωγός της θερμότητας από το αλουμίνιο του υπολογιστή και μπορεί να τραβήξει τη θερμότητα.”

Το Tweet του Suzuki έγινε σύντομα viral σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι πειραματίστηκαν με τα χάλκινα νομίσματα και σε άλλες συσκευές και διαπίστωσαν ότι το κόλπο λειτουργεί ακόμα και με πύργους επιτραπέζιων υπολογιστών.

Αν και το μικρό πείραμα του Suzuki δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανένα επιστήμονα, μπορείτε όλοι να το δοκιμάσετε. Βεβαιωθείτε ότι η χώρα σας διαθέτει νομίσματα από καθαρό χαλκό αλλιώς μπορεί να χρειαστεί να πάτε σε ένα κοσμηματοπωλείο και να πάρετε.

Οι αναγνώστες από την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανησυχούν τα κέρματα της Αυστραλίας περιέχουν 50 τοις εκατό χαλκού, ενώ η λίρα της Αγγλίας επίσης περιέχει χαλκό. Τα κακά νέα είναι για τους χρήστες των ΗΠΑ που δεν έχουν χάλκινα νομίσματα. Οι Ινδοί επίσης, θα πρέπει να ανασύρουν τα παλιά νομίσματα των 20 paise για τη διεξαγωγή του πειράματος, καθώς τα νέα τους κέρματα δεν περιέχουν χαλκό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS