ΑρχικήinetΕθνικό Πάρκο επιθυμεί να απαγορεύσει τα app που σχετίζονται με ζώα

Εθνικό Πάρκο επιθυμεί να απαγορεύσει τα app που σχετίζονται με ζώα

safari-in-zimbabwe-3102014-195924_panoramic-min-app

Τα app που ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με θεάσεις ζώων έχουν γίνει “μια σημαντική αιτία ανησυχίας”, σύμφωνα με την αρχή που διευθύνει τα εθνικά πάρκα στη Νότια Αφρική.

Η χρήση τους είχε οδηγήσει σε αύξηση της ανομίας στα πάρκα, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής ταχύτητας, της κυκλοφοριακής συμφόρησης και τους θανάτους ζώων, λένε τα εθνικά πάρκα της Νότιας Αφρικής .

Είχαν κατακλυστεί με παράπονα από τους πελάτες σχετικά με τη χρήση αυτών των εφαρμογών, είπαν. Έτσι πλέον εξετάζουν την απαγόρευσή τους.

«Ως οργανισμός, εκτιμούμε το γεγονός ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και οι επισκέπτες επωφελούνται από αυτή», δήλωσε η σύμβουλος διαχείρισης της εμπορίας, Hapiloe Sello. «Ωστόσο, αυτό θέτει σε κίνδυνο τις αξίες της καλής προβολής στα εθνικά πάρκα. Οι περισσότεροι πελάτες εκτιμούν την χαλαρή οδήγηση μέσα στα πάρκα και την ανταμοιβή που τους προσφέρει η παρατήρηση των ζώων ως μέρος της εμπειρίας της επίσκεψής τους. Η χρήση αυτών των εφαρμογών έρχεται σε άμεση αντίθεση με το ήθος του υπεύθυνου τουρισμού και θα αποθαρρύνουμε τη χρήση τους καθώς τείνουν να προκαλούν ένα νοσηρό αίσθημα στους επισκέπτες να επιθυμούν να σπάσουν τους κανόνες.»

Η κ Sello είπε ότι τα Πάρκα έχουν δει μια αύξηση στα ατυχήματα, καθώς και περιστατικά κατά τα οποία τα ζώα είχαν καταδιωχθεί και σκοτωθεί, δεδομένου ότι τέτοιες εφαρμογές είχαν γίνει δημοφιλής.

Το τελευταίο Kruger Sightings app διαφημίζεται στην ιστοσελίδα του Google Play ως ένας τρόπος για τους χρήστες να “μοιραστούν την άγρια ζωή σε πραγματικό χρόνο με άλλους επισκέπτες στο παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να οδηγήσετε όλη την ημέρα, χωρίς να δείτε τίποτα. Τώρα μπορείτε να δείτε ζώα, όπως λιοντάρια και η λεοπαρδάλεις, κάθε μέρα στο σαφάρι σας,” λέει στην διαφήμισή του.

Ο ιδρυτής της εφαρμογής, Nadav Ossendryver, δήλωσε στο BBC ότι ήθελε να «συνεργαστεί με το πάρκο για να λύσει τα προβλήματα.» Ο 19χρονος προγραμματιστής δημιούργησε το app όταν ήταν 15 ετών.

«Είμαι τεράστιος λάτρης της άγριας ζωής και ήθελα να μεγιστοποιήσω το χρόνο μου στο πάρκο και να δημιουργήσω μια κοινότητα λατρών της άγριας ζωής», είπε.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS