ΑρχικήsecurityH είδηση της ημέρας: Τα Twitter/Pinterest του Zuckerberg έγιναν Hacked!

H είδηση της ημέρας: Τα Twitter/Pinterest του Zuckerberg έγιναν Hacked!

H είδηση της ημέρας: Τα Twitter/Pinterest του Zuckerberg έγιναν Hacked!
H είδηση της ημέρας: Τα Twitter/Pinterest του Zuckerberg έγιναν Hacked!

 

Είναι εύλογο ο συνιδρυτής και CEO του  Facebook, Mark Zuckerberg, να είναι ενεργό μέλος της δικής του πλατφόρμας, ωστόσο ένας σωστός CEO οφείλει να έχει παρουσία και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς φαίνεται όμως, σύμφωνα με τα τελευταία νέα που κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου, ούτε ο δισεκατομμυριούχος CEO δεν είναι ασφαλής από hacking attacks. Χθες, οι λογαριασμοί του Zuckerberg στο Twitter και το Pinterest έγιναν hijacked από το hacking group  OurMine Team.

Προτού κατεβάσουν το επίσημο  Twitter account του, οι hackers πόσταραν στο Twitter πως βρήκαν τα credentials του Zuckerberg σε μια πρόσφατη διαρροή δεδομένων που συνέβη στο LinkedIn. Από το LinkedIn breach διέρρευσαν λεπτομέρειες και στοιχεία εκατομμυρίων λογαριασμών  LinkedIn. Από την στιγμή δε, που οι χρήστες κάνουν το μέγιστο λάθος και χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς και σε άλλους λογαριασμούς, το hack αυτό μετατράπηκε αυτόματα σε σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των χρηστών.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102163/free-pdf-password-remover-software/” target=”blank” style=”flat” background=”#adf126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Σπάστε τους κωδικούς των PDF με 4 Free Password Remover Software! ;)[/su_button]

Οι Hackers πήραν την πρόσβαση για τον κωδικό του Zuckerberg σπάζοντας το SHA1-password string και το δοκίμασαν σε διάφορα  social media websites.

Οι χάκερς τουίταραν πως το LinkedIn password του ήταν το “dadada” (??) και το χρησιμοποιούσε και σε άλλους λογαριασμούς.

 

“Hey @finkd, you were in Linkedin Database with the password ‘dadada’ !,” έγραψε η ομάδα από το Twitter του Zuckerberg.

 

mark-zuckerberg-s-twitter-and-pinterest-accounts-hacked

 

Παραδόξως ο Zuckerberg δεν έχει ποστάρει τίποτα στο Twitter από το 2012.  Εντωμεταξύ, τα Twitter και Pinterest accounts του έχουν επανέλθει και τα posts που δημιουργήθηκαν από την ομάδα έχουν διαγραφεί.

 

Με αφορμή την ιστορία αυτή,

Σας υπενθυμίζουμε να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς και διαφορετικούς για κάθε πλατφόρμα ή κάθε λογαριασμό που δημιουργείτε!

[su_button url=”https://www.secnews.gr/94335/%cf%86%ce%ac%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%82-strong-password-dos-donts/” target=”blank” style=”flat” background=”#2682f1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Φάκελος Strong password: Do’s & Don’ts[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS