ΑρχικήinetΗ μηχανή αναζήτησης Bing μεγαλώνει το μερίδιο της στην αγορά

Η μηχανή αναζήτησης Bing μεγαλώνει το μερίδιο της στην αγορά

Η Microsoft έχει επενδύσει μια περιουσία για να κάνει την μηχανή αναζήτησης Bing επιτυχή, και όπως φαίνεται οι προσπάθειες της εταιρείας αποδίδουν τώρα καρπούς, με το Bing να αυξάνει συνεχώς χρήστες κάθε μήνα.

Bing

Τα δεδομένα της comScore δείχνουν ότι το Bing βελτίωσε σημαντικά το μερίδιό του τον περασμένο μήνα, σε αντίθεση με τις υπηρεσίες αναζήτησης της Google που σημείωσαν μείωση.

Μέχρι και σήμερα, η Google συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος με μερίδιο αγοράς 63,8 τοις εκατό, ενώ η Microsoft είναι η πρώτη από τις λοιπές μηχανές αναζήτησης, με ποσοστό 21,6 τοις εκατό. Παρότι η άνοδος της Microsoft και η πτώση της Google είναι μάλλον μικρής σημασίας, αξίζει να σημειωθεί ότι η τάση αυτή ξεκίνησε το 2015 και φαίνεται να συνεχίζεται έως το 2016.

Η Microsoft σε αυτό το σημείο είναι η μόνη εταιρεία που ανταγωνίζεται την Google στις μηχανές αναζήτησης, και ο γίγαντας του λογισμικού ισχυρίζεται ότι έχει βρει τη λύση για να πείσει περισσότερους ανθρώπους να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες του.

Τα Windows 10 βοηθούν το  Bing να μεγαλώσει

Το Bing δεν είναι πλέον απλά μια μηχανή αναζήτησης, αλλά μια αυτόνομη πλατφόρμα που τροφοδοτεί πολλές περισσότερες υπηρεσίες της Microsoft, ακόμη και προϊόντα που αναπτύσσονται από άλλες εταιρίες (όπως το Siri της Apple).

Αυτή τη στιγμή, το Bing είναι αυτό που δίνει ζωή στην ψηφιακή βοηθό Cortana στα windows 10. Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι ένας από τους κύριους λόγους για την ανάπτυξη του Bing, επειδή όσο μεγαλύτερο είναι το μερίδιο αγοράς των Windows 10 και της Cortana, τόσο περισσότερο και η μηχανή αναζήτησης βελτιώνεται.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι τα Windows 10 είναι εγκατεστημένα σε 300 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο, και η εταιρεία έχει ως στόχο να φτάσει στο 1 δις μέχρι το 2017.

Ενώ είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί αν η εταιρεία μπορεί να επιτύχει τον στόχο αυτό ή όχι, τα Windows 10 σίγουρα βοηθούν το Bing να μεγαλώσει σημαντικά, κυρίως επειδή προσέφερε στις υπηρεσίες του λειτουργικού της την Cortana, αλλά και το πρόγραμμα περιήγησης  Microsoft Edge, που αντικατέστησε τον Internet Explorer ως προεπιλεγμένη εφαρμογή στο λειτουργικό σύστημα.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS