ΑρχικήinetΣύντομα ο μέσος Αμερικανός θα χρησιμοποιεί 22GB δεδομένων κινητής

Σύντομα ο μέσος Αμερικανός θα χρησιμοποιεί 22GB δεδομένων κινητής

ena-δεδομένων-κινητής

Αν νομίζετε ότι το τέλειο νέο 5GB ανά μήνα πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας θα είναι αρκετό για να διαρκέσει για μερικά χρόνια, μπορεί να αντιμετωπίσετε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση κινητικής της Ericsson, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, μια έκρηξη κατανάλωσης δεδομένων κινητής συμβαίνει, με την κυκλοφορία κινητών να αυξάνεται 60% μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2015 και του 2016.

Και λόγω της αύξησης του αριθμού των smartphone συνδρομών, καθώς και την αύξηση της κατανάλωσης δεδομένων ανά συνδρομητή, η τάση αυτή θα συνεχιστεί, με μια προβλεπόμενη δεκαπλάσια αύξηση – σε 22GB ανά συνδρομητή στη Βόρεια Αμερική – στην κινητή κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του 2021.

Οι δυτικοευρωπαίοι θα χρησιμοποιήσουν λίγο λιγότερο, 18GB το μήνα ανά συνδρομητή, ενώ οι λαοί στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα χρησιμοποιήσουν μέχρι 7GB ανά μήνα.

Η τάση αυτή καθοδηγείται από τη συνεχιζόμενη άνοδο του smartphone. Η Ericsson υποστηρίζει ότι οι συνδρομές smartphone θα ξεπεράσουν αυτές των μη-smartphone κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016. Μακροπρόθεσμα, τα απλά κινητά θα έχουν ουσιαστικά πεθάνει. Μέχρι το 2021, το 95% όλων των τηλεφώνων στη Βόρεια Αμερική θα είναι smartphones.

Επομένως, πώς θα αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις αυξημένες απαιτήσεις κυκλοφορίας; Λοιπόν, ένας παράγοντας ανακούφισης θα είναι η μετάβαση σε γρήγορα δίκτυα 5G, που θα πρέπει να αρχίσει να αναπτύσσεται και εμπορικά ως το 2020, φθάνοντας τα 150 εκατομμύρια συνδρομητές παγκόσμια μέχρι το τέλος του 2021.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης είναι η άνοδος των Internet of things συσκευών – συνδεδεμένα αυτοκίνητα, ψυγεία, ζυγαριές και άλλα παρόμοια μαραφέτια – ο αριθμός των οποίων θα τετραπλασιαστεί σε 16 δισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2021. Αυτό θα κάνει αυτήν την κατηγορία, με μεγάλη διαφορά, τη μεγαλύτερη μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών. Στην πραγματικότητα, τα IoT gadgets θα ξεπεράσουν τα κινητά τηλέφωνα από το 2018.

Φυσικά, όλα αυτά είναι απλά προβλέψεις, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα, στο ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο των smartphones και των IoT.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS