ΑρχικήHow ToΔημιουργήστε εύκολα & γρήγορα Virtual Desktops στα Windows 10! Δείτε πως!

Δημιουργήστε εύκολα & γρήγορα Virtual Desktops στα Windows 10! Δείτε πως!

Tα Virtual Desktops δεν είναι κάτι νέο για τους Linux και Mac χρήστες, και η αλήθεια είναι πως όλοι τους λατρεύουν  αυτή την δυνατότητα! Ωστόσο, ακόμα και η Microsoft προσέφερε το Virtual Desktop Manger ως κομμάτι των  Windows XP PowerToys και στην συνέχεια κυκλοφόρησε το Sysinternals Desktops add-on που προσέφερε την ίδια λειτουργία.

Κατανοώντας την ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα των Virtual Desktops, η Microsoft τελικά εισήγαγε την υπηρεσία αυτή στα νέα  Windows 10.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103958/how-create-bootable-usb-without-any-software-windows-using-command-prompt/” target=”blank” style=”flat” background=”#e6f126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε επίσης: Δημιουργήστε Bootable USB χωρίς κάποιο Software στα Windows 10 (Command Prompt)[/su_button]

Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με το πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα Virtual Desktop στα  Windows 10:

Η δημιουργία και η χρήση ενός Virtual Desktop στα Windows 10 είναι πραγματικά πολύ απλό! Στην δεξιά μεριά του desktop search bar, θα δείτε το Task View button. Κάνοντας κλικ σε αυτό, θα μπορέσετε να δείτε όλα τα ανοιχτά προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή σας.

Δημιουργήστε εύκολα & γρήγορα Virtual Desktops στα Windows 10! Δείτε πως!

Aφού κάνετε κλικ στο Task View button, θα δείτε ένα μεγάλο Plus symbol στην δεξιά πλευρά με την αναφορά New Desktop. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό, θα δημιουργηθεί ένα νέο desktop. Αυτό το εικονικό Desktop στα Windows 10 θα είναι πανομοιότυπο με το κανονικό, αλλά δεν θα έχει apps ανοιχτά να τρέχουν σε αυτό.

virtual-box-windows-10

Πως μπορώ να στείλω ένα ήδη ανοιχτό App στο άλλο Desktop?

Στο νέο νirtual Desktop, μπορείτε να ανοίξετε ένα εντελώς διαφορετικό set προγραμμάτων και να τα οργανώσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Είναι δυνατό να μεταφέρετε ανοιχτά παράθυρα από το ένα desktop στο άλλο. Απλά κάνετε κλικ στο Task View button, και σύρετε το παράθυρο στο νέο desktop button.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103180/dual-boot-kali-linux-with-windows-10/” target=”blank” style=”flat” background=”#2693f1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: Πως να bootάρετε διπλά το Kali Linux & τα windows 10!! Step-by-step[/su_button]

virtual-box-windows-10-2

Πως να αλλάξω από το ένα Desktop στο άλλο  Virtual Desktop στα Windows 10;

Αφού δημιουργήσετε πολλά desktops, ήρθε η στιγμή να τα χρησιμοποιήσετε ! Απλά κάντε κλικ στο Task View button και θα μπορέσετε να δείτε μια λίστα με όλα τα  Virtual Desktops στο Windows 10 PC σας. Μπορείτε απλά κάνοντας κλικ σε κάποιο από αυτα να μεταφερθείτε από το ένα στο άλλο.

virtual-box-windows-10-1

Πως μπορω να κλείσω ένα Virtual Desktop;

Για να το κλείσετε απλά κάντε κλικ στο Task View button. Θα δείτε όλα τα Virtual Desktops μαζεμένα στο κάτω μέρος της οθόνης. μετακινείστε τον κέρσορα πάνω από το desktop που θέλετε να κλείσετε και θα εμφανισθεί ένα μικρό X.

Σημείωση: Τα ανοιχτά apps του desktop που θα επιλέξετε να κλείσετε θα μεταφερθούν στο αμέσως προηγούμενο desktop.

Χρήσιμα Keyboard shortcuts :

WIN + CTRL + LEFT/RIGHT: μεταφερθείτε στο προηγούμενο ή το επόμενο desktop
WIN + CTRL + D: δημιουργήστε ένα νέο desktop
WIN + CTRL + F4: κλείστε το τρέχον desktop
WIN + TAB: ανοίξτε το task view

[su_box title=”Αν σας άρεσε το άρθρο μας…” style=”soft” title_color=”#6dc891″]Αν σας άρεσε το άρθρο μας μοιραστείτε το με τους φίλους σας! :)[/su_box]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS