ΑρχικήsecurityO Snowden προειδοποιεί: Μην χρησιμοποιήσετε το Allo App της Google

O Snowden προειδοποιεί: Μην χρησιμοποιήσετε το Allo App της Google

Ο Edward Snowden, ο περίφημος πληροφοριοδότη της NSA, συνέστησε ότι οι χρήστες πρέπει να μείνουν μακριά από την τελευταία IM (Instant Messenger) εφαρμογή της Google, που ονομάζεται Allo και κυκλοφόρησε στο Google I/O συνέδριο την περασμένη εβδομάδα.

Η Google κυκλοφόρησε την εφαρμογή, παρόλο που είχε ήδη μια σταθερή θέση στην αγορά με την εφαρμογή Hangouts. Κανείς πέρα από τα κορυφαία στελέχη της Google δεν θα μάθει ποτέ γιατί η Allo υπάρχει, αλλά η εφαρμογή έρχεται με μερικά cool χαρακτηριστικά όπως το Incognito Mode, το οποίο χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση end-to-end και μηνύματα που διαγράφονται μόνα τους.

O Snowden προειδοποιεί: Μην χρησιμοποιήσετε το Allo App της Google

Δυστυχώς, κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή. Αν ένας χρήστης ακούσει για αυτά τα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την προστασία της ιδιωτικής του ζωής και εγκαταστήσει την εφαρμογή, δεν θα επωφεληθεί από οποιοδήποτε από αυτά κατευθείαν.

Θα πρέπει να πάει στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και να τα ενεργοποιήσει και οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να το κάνουν.

Κάτι σαν αυτό επισημάνθηκε από έναν ερευνητή της Google την περασμένη εβδομάδα. Το αποτέλεσμα; Ο μηχανικός της Google επεξεργάστηκε σε μεγάλο βαθμό και διέγραψε τμήματα του blog του (cache) σε λιγότερο από μια ημέρα.

Το arstechnica έχει αναλυτικά όλες τις αλλαγές που έκανε ο μηχανικός. Είναι πλέον κοινή λογική που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιος στο PR τμήμα της Google ήρθε σε επαφή με τον μηχανικό και έβαλε φίμωτρο στην ολική έκθεσή του.

Επιπλέον, από έναν μηχανικό της Google που αποκάλυπτε ότι η Allo δεν διέγραφε στην πραγματικότητα τα μηνύματα που αποστέλλονται στην Incognito Mode και λέγοντας ότι θα παλέψει για να κάνει την Incognito Mode ενεργοποιημένη από προεπιλογή για όλους τους χρήστες, η δημοσίευση στο blog μετατράπηκε σε έναν τρίτο σύμβουλο που στην πραγματικότητα δεν έλεγε και τίποτα κακό για την Allo.

google-allο-app

Το δίδαγμα από αυτό, όπως επισήμανε και ο Edward Snowden, είναι ότι τα αφεντικά διαβάζουν τις αναρτήσεις στα blog και ότι η Allo δεν έχει άμεσα σχέδια να ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση end-to-end από προεπιλογή για όλους τους χρήστες, όπως ακριβώς και το WhatsApp. Α και ναι, αν δεν το γνωρίζετε ήδη μέχρι τώρα, το WhatsApp δεν χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση end-to-end από προεπιλογή.

Εν τω μεταξύ, αυτή η πανωλεθρία έχει πείσει τον Edward Snowden ότι η Google δεν βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα των χρηστών της και συστήνει να χρησιμοποιήσουμε μια άλλη εφαρμογή, αν μας ενδιαφέρει η ιδιωτικότητά μας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS