ΑρχικήHow ToΣύντομα, τα αυτο-οδηγούμενα φορτηγά μπορεί να είναι πραγματικότητα

Σύντομα, τα αυτο-οδηγούμενα φορτηγά μπορεί να είναι πραγματικότητα

Otto-φορτηγά-αυτοματοποιημένα

Μια ομάδα πρώην μηχανικών της Google ξεκίνησε μια νέα εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που ονομάζεται Otto και επιθυμεί να φέρει την αυτο-οδήγηση φορτηγών στο δρόμο. Ξεκίνησε από τέσσερις πρώην μηχανικούς της Google, ανάμεσα στους οποίους τον ειδικό στην αυτο-οδήγηση αυτοκινήτου Anthony Levandowski καθώς και τον πρώην αρχηγό του Google Maps Lior Ron μαζί με μια ομάδα από πρώην μηχανικούς της Google, καθώς και μια ομάδα με εμπειρία σε εταιρείες όπως η Tesla και η Apple. H Otto έχει ως στόχο να αυτοματοποιήσει ορισμένα από τα τρέχοντα εμπορικά φορτηγά με ιδιόκτητο σετ των $ 30.000, σε φορτηγά που κατασκευάστηκαν μετά το 2013, με τεχνολογία αυτο-οδήγησης.

Στο ανακοινωθέν της, η εταιρία είπε, «στόχος της Otto είναι να λύσει την πιο δύσκολη και πιο σημαντική πρόκληση του selfdriving, αρχικά εισάγοντας την τεχνολογία στις εθνικές οδούς και έπειτα κάνοντας τα φορτηγά πλήρως αυτόνομα.

“Η τεχνολογία αυτή περιλαμβάνει αισθητήρες, hardware και λογισμικό που μπορεί να μετατρέψει τα τρέχοντα φορτηγά σε πλήρως αυτόνομα για να οδηγούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, με τον οδηγό να ενεργεί περισσότερο ως επόπτης.

«Στην καρδιά του οράματός μας είναι η πεποίθηση ότι η τεχνολογία της αυτο-οδήγησης είναι το κλειδί για τη δημιουργία πιο βιώσιμων, παραγωγικών και πάνω απ ‘όλα ασφαλέστερων μεταφορών», έγραψαν οι Levandowski και Ρον σε ένα blog post.

Η Otto προσπαθεί να κάνει τα φορτηγά ασφαλέστερα, αφήνοντας τους οδηγούς να κάνουν διαλείμματα για ύπνο στην καμπίνα του φορτηγού, ενώ η αυτοματοποιημένη τεχνολογία αναλαμβάνει την οδήγηση. Η εταιρεία δοκιμάζει το νέο της σετ με τη Volvo VNL 780 στους αυτοκινητόδρομους της Καλιφόρνια, δεδομένου ότι εκεί πραγματοποιούνται οι περισσότερες διαδρομές με φορτηγά. Η εταιρεία ελπίζει να συνεργαστεί με πολλά ακόμα φορτηγά, μεγαλύτερα και πιο βαριά και σε αμερικανικούς δρόμους.

«Έχουμε την πρόθεση να ενισχύσουμε τις δυνατότητες των φορτηγών της Otto, να συλλέξουμε δεδομένα για την ασφάλεια που αποδεικνύει τα οφέλη της και να φέρουμε αυτή την τεχνολογία σε κάθε γωνιά του συστήματος” είπαν οι Levandowski και Ron.

“Αυτή είναι μια κρίσιμη προσπάθεια, με ευρείες συνέπειες για όλους μας, που απαιτεί συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών οργανισμών, του ιδιωτικού τομέα, των στόλων φορτηγών, των οδηγών, των κατασκευαστών και των καλύτερων μηχανικών”, πρόσθεσαν.

Η εταιρεία, η οποία είναι εντελώς αυτοχρηματοδοτούμενη, πρέπει ακόμα να αυξήσει την εξωτερική χρηματοδότηση. Επίσης, η εταιρεία δεν έχει ακόμη παράσχει καμία πληροφορία για το πότε αυτή η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη, και πόσο θα κοστίσει. Το μόνο που έχει ειπωθεί ότι το σετ αυτόνομης οδήγησης θα έχει μικρό κόστος ενός φορτηγού MSRP, το οποίο θα μπορούσε να κυμαίνεται από $ 100.000 σε $ 300.000.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS