ΑρχικήHow ToΑυτές είναι οι 6 πιο τρελές γλώσσες προγραμματισμού ever! part.2

Αυτές είναι οι 6 πιο τρελές γλώσσες προγραμματισμού ever! part.2

Yπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση όσον αφορά τους προγραμματιστές – πως δεν μπορούν να διασκεδάσουν όταν δουλεύουν! Πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε τις γλώσσες προγραμματισμού όπως οι TrumpScript, LOLCODE, Shakespeare, και άλλες;

 

4. Whenever: “Can you handle it?”

Αυτές είναι οι 6 πιο τρελές γλώσσες προγραμματισμού ever! part.2

Δεν πρέπει να κάνετε κανένα λάθος! Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού κάνει ό,τι θέλει, όποτε το θέλει! Σύμφωνα με την ίδια την  περιγραφή της “δεν έχει καμία αίσθηση βιασύνης”!

Τα Data structures είναι overrated, το ίδιο και τα variables.

Τα  Program code lines εκτελούνται πάντοτε (εντέλει!), αλλά η σειρά δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτει με την σειρά που έχουν καθοριστεί.

Αν και δεν έχει καμία λειτουργία για τον έλεγχο ροής και των μεταβλητών, αποτελείται από μερικά  εξειδικευμένα statements ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την … απρόβλεπτη φύση του περιβάλλοντος εκτέλεσης!! 

[su_button url=”https://www.secnews.gr/100411/program-languages-that-generate-most-software-security-bugs/” target=”blank” style=”3d” background=”#26d6f1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Ποια γλώσσα προγραμματισμού υποφέρει απ’τα περισσότερα security bugs?[/su_button]

5. Chef: “Hello World Soufflé”

Εάν αποκαλείται τον εαυτό σας masterchef, αυτή είναι η ευκαιρία σας να αναμείξετε την απόλαυση με την εργασία σας!

Η Chef μοιάζει θα λέγαμε με μια συνταγή μαγειρικής!, τα υλικά είναι τα data values. Όλα τα συστατικά είναι αριθμητικά. Τα υγρά συστατικά θα είναι output ως χαρακτήρες Unicode, ενώ τα ξηρά ή απροσδιόριστα συστατικά θα είναι output ως αριθμοί.

Εν ολίγοις, το output  θα πρέπει να είναι νόστιμο και εύκολο να προετοιμαστεί, οι συνταγές απευθύνονται σε ανθρώπους με διαφορετικά  budgets και πρέπει να είναι μετρικά!

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον source code για το «Hello World!»:

soufle

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103166/poia-einai-i-pio-poluploki-glwssa-programmatismou/” target=”blank” style=”3d” background=”#6026f1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Ποιά είναι η πιο πολύπλοκη γλώσσα προγραμματισμού; [/su_button]

6. Malbolge: “Programming from hell”

Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού δημιουργήθηκε από τον Ben Olmstead το 1998 με την ιδέα πως ο προγραμματισμός θα πρέπει να είναι κάτι δύσκολο. Η Malbolge πήρε το όνομά της από το έργο του Δάντη Inferno, και σχεδιάστηκε για να (ναι! σωστά μαντέψατε!) για να σας κάνει την ζωή κόλαση προσπαθώντας να προγραμματίσετε!

Σημείωση: Η Malbolge δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο, έτσι μην αισθάνεστε άσχημα αν απλά το βρίσκετε εφιαλτικό το εγχείρημα! 

Δεν μας πιστεύετε; Ρίξτε μια ματιά στον source code για το  ‘Hello World!’:

malbolge

 

[su_box title=”Αν σας άρεσε το άρθρο μας…” style=”soft” title_color=”#31531f”]Αν σας άρεσε το άρθρο μας μοιραστείτε το με τους φίλους σας! :)[/su_box]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS