ΑρχικήinetMovidius Fathom|Tο USB Stick που μετατρέπει Linux σε AI Supercomputer

Movidius Fathom|Tο USB Stick που μετατρέπει Linux σε AI Supercomputer

Movidius Fathom|Tο USB Stick που μετατρέπει Linux σε AI Supercomputer
Movidius Fathom|Tο USB Stick που μετατρέπει Linux σε AI Supercomputer

Φανταστείτε μια μικροσκοπική plug-in  συσκευή που μπορείτε να κουβαλάτε μαζί σας παντού και να την χρησιμοποιείτε για να εκπαιδεύσετε προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης — ή για να πάμε ένα βήμα παρακάτω, να δημιουργήσετε τον δικό σας robot- βοηθό τεχνητής νοημοσύνης… πως θα σας φαινόταν?

Για να κάνει τις σκέψεις μας αυτές πραγματικότητα, η chip maker Movidius μας παρουσιάζει το Fathom Neural Compute Stick. Με τον χαρακτηρισμό ως «Ο πρώτος ενσωματωμένος επιταχυντής νευρωνικού δικτύου του κόσμου”, αυτό το USB stick περιέχει έναν  επιταχυντή επεξεργασίας μάθησης.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102572/hololens-holoportation/” target=”blank” style=”glass” background=”#c68c28″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: HoloLens: Έρχεται η νέα γενιά επικοινωνίας…το holoportation[/su_button]

Αυτό το stick θα μπορούσε να συνδεθεί με μια υπάρχουσα συσκευή Linux με σκοπό να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των νευρικών networking tasks κατά 20 με 30 φορές. Η Movidius Fathom εκτελεί το task του σε περισσότερα από 150 GFLOPS, και καταναλώνει λιγότερο από 1.2 W.

Εκτός του ότι μοιάζει ακριβώς σαν μια συσκευή USB, το Movidius Fathom λειτουργεί ακριβώς έτσι. Επιτρέπει λίγο πολύ οποιαδήποτε συσκευή Linux για να χειριστεί προηγμένες νευρωνικά δίκτυα, το οποίο είναι ουσιαστικά το δομικό στοιχείο της τεχνητής νοημοσύνης.
fathom-specs

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102486/upload-gnwseis-ston-egkefalo-mas/” target=”blank” style=”glass” background=”#c6286a” color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Ήρθε η εποχή που θα μπορείτε να κάνετε upload γνώσεις στον εγκέφαλό σας [;][/su_button]

Αφού συνδεθεί, το  Movidius Fathom  επιτρέπει στο PC να πραγματοποιεί λειτουργίες όπως η αναγνώριση εικόνων, η κατανόηση ομιλίας, και εύρεση pattern.

Σύμφωνα με τον CEO της Movidius , Remi El-Ouazzane — “Πολύ σύντομα οι χρήστες θα γνωρίσουν εκπληκτικά έξυπνες εφαρμογές και προϊόντα.”

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της Movidius.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103770/h-epoxh-twn-computers-tha-teleiwsei-syntoma-kai-meta-ti/” target=”blank” style=”glass” background=”#70c628″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε περισσότερα: “H εποχή των Computers θα τελειώσει σύντομα” & Μετά τι; Μάθετε ποιος έκανε αυτή τη δήλωση![/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS